Oljeprisutslagene

Oljeprisen faller etter økte smittetilfeller i India

India regnes som en av verdens største oljeimportører. Med økende smittetilfeller vil landets etterspørsel falle.

Oksygensylindre sjekkes før de blir levert til ulike sykehus i Bengaluru i India i dag. (Illustrasjonsfoto).
 • Infront TDN Direkt
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Oljeprisene faller onsdag ettermiddag, hvor det meldes om fortsatt bekymring knyttet til virussmitteøkning i India, samtidig som tall fra API peker mot lagerbygging i amerikanske oljelagre forrige uke.

Klokken 20:16 er oljeprisen (brent spot) ned 1,6 prosent til 65,20 dollar fatet.

Bloomberg skriver at den kraftige økningen i smittetilfeller i India har tvunget myndighetene til å innføre nye koronarelaterte restriksjoner hvor det i New Delhi har blitt innført en seks dager lang nedstengning.

– Man ser at raffineriene i India nedskalerer ettersom etterspørselen har falt sammen med innføringen av nedstengninger. Det veier ned markedet og sentimentet, sier sjefanalytiker Lachlan Shaw i National Australia Bank ifølge Reuters.

I fjor falt den årlige oljeimporten i India falt for første gang siden 90-tallet.

I Japan meldes det om at Tokyo og Osaka har forespurt myndighetene om å innføre krisetilstand for å dempe spredningen av covid-19 som har blomstret opp.

American Petroleum institute (API) har tirsdag kveld kommet med tall som peker på at amerikanske oljelagre steg med 0,4 millioner fat forrige uke. Ifølge en undersøkelse gjort blant analytikere av Reuters var det ventet et lagertrekk på 3 millioner fat olje.

API-tallene viser videre at bensinlagrene falt med 1,6 millioner fat, mens destillatlagrene steg med 0,7 millioner fat i forrige uke.

Platts skriver onsdag at den uventede råoljelagerbyggingen kommer på et tidspunkt hvor smittetilfellene i India og Japan allerede bidrar til dårligere sentiment i markedet.

– Den nye covid-19-bølgen bringer frem mer risiko, og med mindre den reverseres raskt vil det sannsynligvis føre til en nedjustering av estimatene for global oljeetterspørsel i år. Den siste økningen i smittetilfeller har overrasket flere tradere som har bygget long-posisjoner i forkant av det som ventes å bli en bra kjøresesong i USA til sommeren, sier sjefsstrateg Stephen Innes i Axi ifølge Platts.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oljeprisutslagene
 2. New Delhi
 3. India
 4. Platts
 5. Oljepenger
 6. Oljepris

Flere artikler

 1. Oljeprisen snur ned etter kraftig oppgang onsdag

 2. Oljeprisen henter inn noe av ukens fall

 3. Oljeprisen vaker rundt 65 dollar fatet

 4. Oljeprisen uendret: Økte smittetilfeller tynger

 5. Reuters: Opec+ øker produksjonen i juni og juli