Helge Lund tror på nytt oljehopp

Tidligere Statoil-sjef Helge Lund tror oljeprisen vil stige igjen, men mener det er kostnadene for nye oljefelt som blir avgjørende.

Tidligere konsernsjef i Statoil, Helge Lund.
 • NTB
Publisert:

– Olje og gass er råvarer. Historien viser at dette er syklisk. Det vil fortsette, sier Helge Lund til Dagens Næringsliv.

Etter at han sluttet som toppsjef i Statoil for tre måneder siden har oljeprisen falt fra rundt 90 dollar fatet til rundt 50 dollar denne uka.

Lund, som begynner i sin nye jobb i britiske BG Group i mars, knytter utviklingen i oljeprisen til kostnadene for å bygge ut nye felt. Han antyder dermed at prisen skal opp, skriver avisen.

– Jeg tror man må tilbake til de fundamentale faktorer over tid. Man må se på den langsiktige marginalkostnaden for å få fram ny produksjon. Det er det som over tid vil avgjøre prisbildet, sier Lund.

Han håper at oljebransjen i tiden framover ikke gjør kostnadskutt drevet av desperasjon og kortsiktig tenkning, men isteden jobber med programmer som fundamentalt endrer måten å drive på.

I likhet med hva blant annet tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten sa til NTB torsdag, mener også Lund at norsk økonomi er robust og i stand til å takle en tid med halvert oljepris, kraftig nedgang i oljesektoren, krise i Europa og varsler om svekket vekst i Europa.

Fredag morgen ligger oljeprisen på 51,05 dollar.

Les også

– Usannsynlig med en oljepris på 100 dollar igjen

Les også

Over 9.000 jobber i oljebransjen forsvinner

Les også

Tror på lav oljepris i ti år

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Helge Lund tror på nytt oljehopp

 2. Betalt innhold

  Helge Lund tror på nytt oljehopp

 3. Ryktebørs rundt toppsjefjobben i Statoil

 4. Kaller medieomtalen av egen gigantlønn «useriøs»

 5. Betalt innhold

  – Lav oljepris vil påvirke investeringer