Strømprisene

Innbyggere i Oslo, Viken og Innlandet får en milliard i strømstøtte

Norges største nettselskap Elvia anslår at det vil koste én milliard kroner å gi hver enkelt av deres kunder strømstøtte for forbruket i desember.

Høyspentledning ved boligfelt i Hakadal i Nittedal.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Elvias gjennomsnittskunde skal ha 1.205 kroner i «rabatt» fra staten på grunn av de ekstraordinære strømutgiftene i desember, viser utregningene de har gitt til TV 2.

Strømstøtten dekker en del av strømforbruket opptil 5.000 kilowattimer i måneden. Elvia og landets andre nettselskap har fått i oppdrag å regne ut hva den enkelte kunde skal ha i støtte i desember, januar, februar og mars.

Nettselskapene sender opplysningene videre til alle kraftselskapene i sitt område. De legger beløpet inn på en egen linje på fakturaen, som skal betales i januar. Beløpet kunden har krav på trekkes automatisk fra nettleien.

Ifølge utregningene gir forbruk på 5.000 kilowattimer i måneden 3.683 kroner i støtte, mens de som bruker ned mot 220 kilowattimer får kun 162 kroner i støtte.

Støtten er målt ut ifra forbruk og ikke regningen. Det betyr at de med dyr avtale får lik støtte som de med billigere avtaler.

– De som har vært så heldige å binde prisen på en veldig lav kilowattimepris vil få en netto strømregning, altså utbetalt penger, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia til TV 2.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Strømprisene
 2. Strøm
 3. Viken
 4. Oslo
 5. Innlandet

Flere artikler

 1. SV foreslår å hente tilbake strømstøtte fra de rikeste

 2. Trøndere hadde for lave strømpriser til å få hjelp med regningen i desember

 3. Økt statsstøtte til strømkunder: Rabatten kan øke fra 20 til 23 prosent

 4. Nå kommer monsterregningen: Slik fungerer strømstøtten i praksis

 5. Betalt innhold

  Sjekk hvor mye du får i strømstøtte for desember