Rystad: Oljekjempene vil bore like langt som til månen - og tilbake

Rystad Energy venter en million kilometer med olje- og gassbrønner innen 2023.

Foto: Handout AFP
Publisert:,

Innen 2023 vil det vil bli boret over en million kilometer med olje- og gassbrønner i verden, viser Rystad Energys nye undersøkelser.

Det er like langt som til månen og tilbake, trekker de frem.

Rundt 600.000 av disse kilometerne forventer de at kommer i Nord-Amerika, mens det i Asia og Russland er det hver for seg ventet boring av mellom 150.000 og 200.000 kilometer med nye brønner.

Les også

KrF varsler skjerpede krav til oljebransjen

– Nord-Amerika er i en liga for seg selv takket være skiferboomen. Nesten seks av ti nye brønner på kontinentet vil bli drillet i skiferbassengene. Disse brønnene er typisk sett dypere enn andre typer brønner. Dette hjelper med å forklare hvorfor vi venter at skiferbrønner vil representere rundt 80 prosent av distansen som blir boret i Nord-Amerika innen 2023, uttaler Erik Reiso, som er leder for Consulting-delen av Rystad Energy.

Undersøkelsene til energiselskapet viser at det er store forskjeller mellom onshore og offshore.

– Mens topp fire operatørene offshore vil bidra til en fjerdedel av nye brønner fremover, så vil topp ti av selskapene på land kun representere rundt en tredjedel av nye brønner fra 2019 til 2023, noe som indikerer et mye mer mye mer diversifisert marked, sier Reiso videre.

Les også

KrF varsler skjerpede krav til oljebransjen

Les også

Greenpeace-aksjon mot Seadrill-rigg

Les også

Holberg-grafen: Den som leter, skal finne…

Her kan du lese mer om