Equinor

Venter lavere produksjon og resultat fra Equinor

I fjor høst leverte Equinor sitt beste resultat for tredje kvartal på fire år. Like bra blir det ikke i år, spår analytikerne. En lavere produksjon og oljepris legger en demper på estimatene.

Det gigantiske Johan Sverdrup-feltet åpnet i starten av oktober og vil bidra til produksjonsvekst hos Equinor og partnerne fremover.

Equinor / Espen Rønnevik / Øyvind Gravås
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

Den norske oljegiganten Equinor offentliggjorde torsdag analytikernes konsensusforventning til selskapets kvartalsrapport som slippes torsdag 24. oktober.

Oversikten viser at de 23 analytikerne i snitt venter et justert resultat på 2,69 milliarder dollar før skatt og et justert resultat på 1,01 milliard etter skatt.

Det er ned fra et justert resultat før skatt på hele 4,8 milliarder på samme tid i fjor, som den gang var det beste selskapet hadde levert på fire år.

To av de viktigste bidragsyterne til at resultatene ikke blir like høye i tredje kvartal i år er oljepris og produksjon.

Ser man på de ulike divisjonene i Equinor, så ventes det resultatnedgang hos alle sammen.

Det er ventet at det justerte resultatet til den norske produksjonsvirksomheten til falle fra 3,39 til 1,98 milliarder dollar, mens det justerte resultatet i den internasjonale virksomheten er ventet å falle fra 994 til 490 millioner.

Markedsføring- og prosesseringsdivisjonen er ventet å ende med et justert resultat på 268 millioner, ned fra 481 millioner i fjor.

Les også

Equinor gikk på lisens-nederlag i Brasil: Bød 2,8 milliarder – vant ingenting

Oljefall nå, men snart kommer Sverdrup

Analytikerne venter en olje- og gassproduksjon (equity-metoden) på 1,96 millioner fat oljeekvivalenter per dag i tredje kvartal. Det er ned fra 2,09 millioner fat på samme tid i fjor.

Det er ventet at den norske oljeproduksjonen vil falle fra 547.000 til 508.000 fat per dag, mens den internasjonale produksjonen er ventet å falle fra 586.000 til 576.000 fat.

Gassproduksjonen i Norge er ventet å falle fra 688.000 til 630.000 fat per dag, og stige fra 245.000 til 246.000 fat per dag utenlands.

I tillegg har oljeprisen vendt nedover siden i fjor. Dermed hadde ikke Equinor bare færre fat å selge, men de fikk også dårligere betalt for hver av dem. Det presser resultatene.

Analytikerne venter nå at Equinor fikk solgt oljen fra norsk sokkel for 54,3 dollar per fat i snitt, noe som er ned fra 69,1 dollar per fat på samme tid i fjor. Prisen Equinor fikk solgt oljen de utvinner internasjonalt er ventet å falle fra 65,9 til 53,6 dollar fat.

Det kommer ikke frem hvilke gasspriser analytikerne legger til grunn, men det er godt kjent at gassprisene i Europa i år har falt betydelig blant annet på grunn av stor tilførsel av naturgass fra USA og Russland.

Det gigantiske oljefeltet Johan Sverdrup ble satt i produksjon i Nordsjøen i starten av oktober og det gir derfor ikke noe bidrag til produksjonen i tredje kvartal. Men det vil bidra til en betydelig produksjonsvekst for Equinor og partnerne fremover.

Equinor har en prognose om at årets produksjon vil være omtrent på nivå med fjoråret, men fra 2019 til 2025 venter selskapet en gjennomsnittlig årlig produksjonsvekst på rundt tre prosent.

Consensus – equinor.com
Les også

Equinors Hywind-partnere får rettighetene til å bruke teknologien på egne felt

Her kan du lese mer om

  1. Equinor
  2. Equinor
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Venter bratt resultatfall for Equinor: Pareto spår kjøpsmulighet etter rapporten

  2. Legger frem tall om én uke: Venter kraftig resultatfall fra Equinor

  3. Resultatfall for Equinor etter lavere priser

  4. Annonsørinnhold

  5. Analytikerne venter gigantisk corona-underskudd fra Equinor

  6. Oljegiganten Equinor overrasker positivt