Strid om utbyttebegrensninger i forhandlingene om skattepakken til oljenæringen

Arbeiderpartiet, SV, Fremskrittspartiet og Senterpartiet er ikke enige om hva slags modell for utbyttebegrensning som er den beste, melder Dagbladet.

Sylvi Listhaug (Frp), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Hadia Tajik (Ap) er foreløpig ikke enige i forhandlingene i finanskomiteen om oljeskatten, ifølge Dagbladet.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Gjennom pinsehelgen er det forhandlinger i finanskomiteen på Stortinget om oljeskatten. Ifølge avisen var det lørdag lange møter om saken. Søndag er det pause før samtalene etter planen fortsetter mandag.

Men ifølge SV og Ap går forhandlingene trått fordi Sp og Frp har motsatt seg krav om utbyttebegrensninger for selskaper som får pengehjelp av staten i form av utsatt skatt.

– De to eneste partiene som vil begrense utbytte, er Ap og SV. Vi har ulike forslag til hvordan dette kan løses, og vi er trygge på at vi kan samle oss om dette. Men vi trenger partier som vil være med på å lage flertall om det, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til Dagbladet.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum forteller at Ap lørdag la fram et forslag som var uaktuelt å støtte, og at partiet etter et møte kom med et nytt forslag lørdag kveld.

Han avviser at Sp er imot utbyttebegrensninger, for eksempel ved å vurdere hva som kan inngå i utbyttegrunnlaget, men sier at dette er lovteknisk krevende og noe som må rammes inn på en ordentlig måte.

Den siste tiden har Ap, Frp, Sp og SV funnet sammen i flere saker, blant annet i forbindelse med behandlingen av coronakrisepakkene.

Les også

Har knyttet seg tett til oljenæringen – nå rammes Hammerfest av fallet

Les også

Kampen om oljeskatten: Oljenæringen og tillitsvalgte barker sammen mot miljøbevegelsen og regjeringen

Les også

Får oljeskapene skattelette eller skjerpelse? Departementet og selskapene har ulike regnestykker.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Trygve Slagsvold Vedum
 2. Arbeiderpartiet (Ap)
 3. Oljeindustrien
 4. Sosialistisk Venstreparti (SV)
 5. Senterpartiet (Sp)
 6. Fremskrittspartiet (Frp)

Flere artikler

 1. Regjeringssamtalene: Tar helgefri – fortsetter mandag

 2. Vedum etter møtet med Støre: – Gode samtaler

 3. Arbeiderpartiet og Senterpartiet enige om å danne regjering

 4. Det ukjente dramaet bak kriseforliket

 5. Senterpartiet åpner for SV-samtaler – sonderinger begynner torsdag