Olje- og gassfunn

Frp: MDG er totalt frikoblet fra virkeligheten

Energipolitisk talsperson for Frp, Terje Halleland mener Per Espen Stoknes’ uttalelser om oljefunnet til Equinor vitner om «totalt manglende forståelse for betydningen av norsk petroleum».

Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Tirsdag svarer Terje Halleland på Per Espen Stoknes’ kritikk av oljefunnet ved Fram-feltet mandag.

Halleland skriver i en e-post til E24 at Stoknes’ uttalelser vitner om totalt manglende forståelse for betydningen av norsk petroleum.

Equinor har sammen med partnerne ExxonMobil, Idemitsu og Neptune funnet olje og gass i undersøkelsesbrønnen Echino Sør ved Fram-feltet i Nordsjøen.

Mandag uttalte Per Espen Stoknes, MDG-politiker, økonom og direktør ved Senter for grønn vekst ved BI at oljefunnet er «et piss i havet».

– Equinor kaller det et stort oljefunn. Hvis du sammenligner det med nesten ingenting så er det jo stort, men sammenligner du med Johan Sverdrup-feltet, som er beregnet til å gi 2,7 milliarder fat olje, så er det mer som et lite piss i havet, sa Per Espen Stoknes til NRK.

Les på E24+

Les også: (+)Disse kan ta over styringen av Oljefondet

– Ikke rart mange kjemper mot oljeskam

– Å hevde at et funn som kan gå så mye som 100 millioner fat olje er som «et piss i havet», viser bare at sentrale MDG-politikere er totalt frikoblet fra virkeligheten.

Han mener også at Stoknes’ argument om at norske oljearbeidere skaper klimaødeleggelse «faller på sin egen urimelighet», ettersom selskapene på norsk sokkel produserer med rekordlave utslipp. Han legger til at funnet er i tillegg gjort i nærheten av andre eksisterende felt, noe som bidrar til å presse ned utslippene ytterligere.

– Det er ikke rart at mange oljearbeidere kjemper mot oljeskam når nye rekordfunn omtales av politikere på denne måten.

– Funnets anslåtte markedsverdi på rundt 55 milliarder kroner vil gi mange en jobb å gå til, og sørge for friske midler til det norske velferdssamfunnet. Det er sterkt beklagelig at MDG har blitt så høye på seg selv at de finner det hensiktsmessig å gjøre narr av hardtarbeidende oljearbeidere, avslutter han.

Les også

Les også: IEA om norsk olje og gass: Venter oljefall etter 2025

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Olje- og gassfunn
 2. MDG
 3. Equinor
 4. Oljefunn
 5. Johan Sverdrup-feltet
 6. Johan Sverdrup
 7. Fremskrittspartiet (Frp)

Flere artikler

 1. Kritikere kaller Equinors oljefunn for «et piss i havet»

 2. Equinor traff på Blasto: Årets hittil største oljefunn på norsk sokkel

 3. Neptune Energy har gjort «betydelig oljefunn» ved Dugong-brønnen

 4. Betalt innhold

  Vår Energi kjøper ExxonMobils andeler på norsk sokkel

 5. Mener oljebransjen selv står bak «oljeskam»