Pompeo til Sør-Amerika

USAs utenriksminister Mike Pompeo drar torsdag til Sør-Amerika, der han skal besøke de oljeproduserende landene Surinam og Guyana.

USAs utenriksminister Mike Pompeo, her under et møte i Washington mellom representanter fra USA og Qatar mandag, drar senere i uken til Sør-Amerika.
 • NTB
Publisert: Publisert:

I Surinam skal Pompeo møte utenriksminister Albert Ramdin. Ramdin ser på det to timer lange møtet han skal ha med sin amerikanske kollega i hovedstaden Paramaribo, som en tillitserklæring til den nye regjeringen i det olje- og gulleksporterende landet.

Etter det nylige valget overtok Chan Santokhi som president i den tidligere nederlandske kolonien i juli, og med det ble det tiårige styret under den tidligere militæroffiseren som senere ble politiker, Desi Bouterse, avsluttet.

I nabolandet Guyana skal Pompeo møte statsråder i president Irfaan Alis nye regjering, som i august endelig ble erklært vinner av valget fra mars i år etter flere måneder med krangel over valgresultatet.

I juli kunngjorde Pompeo visumsanksjoner mot medlemmer av den avtroppende regjeringen til daværende president David Granger for å ha undergravd demokratiet.

Alis regjering ventes å iverksette en oljeboom i det lille landet som har kun 750.000 innbyggere. I desember startet ExxonMobil leteboring på et stort oljefelt som ble oppdaget utenfor kysten i 2016, og produksjonen ventes å øke fra 52.000 fat daglig til 750.000 fat per dag fra 2025.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Guyana
 2. Surinam
 3. Sør-Amerika
 4. ExxonMobil
 5. Mike Pompeo

Flere artikler

 1. USA innfører sanksjoner mot elleve kinesiske selskap

 2. Kina innfører sanksjoner mot personer knyttet til Trump

 3. Microsoft har avklart mulig Tiktok-kjøp med Donald Trump

 4. Tiktok-sjefen slutter etter at Trump har truet med forbud

 5. Kina advarer USA mot handelsavtale med Taiwan