Aibel sikret seg kontrakt med Det norskes nye datterselskap

Aibel har for første gang sikret seg Marathon Oil som kunde. Kontrakten betyr mer arbeid for Aibel i Røkke-sfæren.

HYRER INN HJELP: Marathon Oil har hyret inn Aibel for å se på mulighetene til Alvheim-feltet. Her er Produksjons- og lagringsskipet Alvheim avbildet ved feltet med samme navn.

  • Marius Lorentzen
Publisert:

I en pressemelding fra oljeserviceselskapet Aibel kommer det frem at de har sikret seg en rammeavtale med Marathon Oil Norge.

Kontrakten har allerede trådt i kraft og må fornyes årlig. Aibel skal bistå Marathon på forskjellige prosjekter med ingeniør- og analysearbeid.

Ifølge Aibel skal selskapet sette i gang med arbeidet med en gang, for Marathon har nemlig bedt dem starte et prosjekt for å vurdere mulighetene på Alvheim-feltet.

Feltet drives med en flytende produksjons- og lagringsenhet kalt Alvheim FPSO. Aibel skal vurdere mulighetene for å oppgradere denne, for å se om man kan koble den til nye funn i Alvheim-området.

15 ansatte på prosjektene

Dette første prosjektet starter nå i midten av august og skal fullføres rundt oktober-november.

- Det er alltid vanskelig å sikre kontrakter med nye kunder. På grunn av dette er vi veldig fornøyd med tilliten Marathon Oil har gitt oss. Forhåpentligvis er dette starten på et langt partnerskap som begge parter kan finne givende, sier Trond Aunan, konserndirektør for Studier og Feed-kontrakter i Aibels vedlikehold- og modifikasjonsvirksomhet, i pressemeldingen.

Aibel vil utføre arbeidet fra Stavanger-kontoret deres, og anslår at rundt 15 ansatte vil arbeide på prosjektene til Marathon.

Mer jobb fra Røkke-sfæren

Selv om Marathon ifølge Aibel en ny kunde hos dem, er ikke Marathons nye eier noen ukjent partner.

I starten av juni ble det nemlig annonsert at oljeselskapet Det norske, der Kjell Inge Røkkes Aker er storaksjonær, kjøper Marathons norske virksomhet.

Det norske er allerede en stor kunde hos Aibel. Oljeserviceselskapet varslet blant annet i fjor at de hadde sikret seg en kontrakt verdt rundt 660 millioner kroner med Det norske.

Kontrakten omhandler oppkoblingen av Ivar Aasen-plattformen, i tillegg til at partene gikk inn for at Aibel skal stå for modifikasjons- og vedlikeholdsarbeidet på plattformen. Ivar Aasen-feltet er ett av feltene på den viktige Utsirahøyden i Nordsjøen.

Les også:

230 mister jobben i oljeserviceselskapDet norske med milliardoppkjøpSlik kjøper Det norske seg råd til å bygge ut Sverdrup- Marathon oppkjøpet er et kinderegg

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Det norske oljeselskap

Flere artikler

  1. Flere tørre brønner for Det norske

  2. En kø av aksjonærer vil bidra med penger til Det norske

  3. Det norske satser på prosjektet Røkke var sikker på at ville gå galt

  4. Annonsørinnhold

  5. Milliardoppussing for Haugesund-verft

  6. Skal bygge sitt fjerde Sverdrup-understell for 900 mill.