GDF boret tørr brønn rett ved Johan Castberg

Man fant bare spor av gass på undersøkelsesbrønnen ved Johan Castberg.

KUN SPOR AV GASS: Oljedirektoratet melder at GDF Suez har boret en tørr undersøkelsesbrønn i utvinningstillatelse 607, rett ved siden av Statoils Johan Castberg-område på tillatelse 532.

 • Marius Lorentzen
Publisert:

Oljedirektoratet melder torsdag om resultatene fra GDF Suezs undersøkelsesbrønn 65 kilometer sørvest for Statoils Johan Castberg-område.

Undersøkelsesbrønnen i utvinningstillatelse 607 ligger rett ved 532-området der Statoils område ligger (se kart).

Letemålet var å påvise petroleum i øvre og nedre kritt (Kviting- og Kolmule-formasjonen). Ifølge direktoratet klassifiseres brønnen som tørr med spor av gass.

Statoil har også drevet aktiv leting etter mer olje i området rundt Johan Castberg-funnene, men i flere tilfeller har man kun påvist gass og mindre oljeforekomster, noe man har uttrykt skuffelse over.

Direktoratet skriver at det ble utført datainnsamling og prøvetaking i GDF Suezs undersøkelsesbrønn.

«Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 3.000 meter under havflaten og ble avsluttet i Kolmuleformasjonen av tidlig kritt alder. Havdypet er 385 meter. Brønnen er nå permanent plugget og forlatt», skriver Oljedirektoratet.

Det er GDF Suez som er operatør på utvinningstillatelse 607 med en eierandel på 60 prosent. Concedo og OMV har i tillegg hver sin eierandel på 20 prosent.

Transocean Barents-riggen skal nå videre til utvinningstillatelse 537 i Barentshavet for å børe en annen brønn på området der OMV er operatør.

Franske GDF Suez har vært i Norge siden 2001. De er operatør på Gjøa-feltet og har eierandeler i en rekke andre felt på norsk sokkel, blant dem Snøhvit, Fram, Vega og Njord.

Les også:

Borer Alta i juliProduksjonsskip kan bli løsningen for CastbergTror Norges petroleumreserver vil øke med 7,5 milliarder fatØkt press for ilandføring av CastbergStatoil gjorde gassfunn på Visund-feltetOljebransjen: - Liten forskjell på Nordsjøen og Barentshavet

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ny tørr brønn i Barentshavet

 2. Betalt innhold

  Statoil boret tørt nær Bjørnøya

 3. Ny oljeskuffelse på Johan Castberg

 4. Annonsørinnhold

 5. Tørr nordsjøbrønn for Statoil

 6. Betalt innhold

  Fant mer olje til Johan Castberg