Nye boreresultater ved Norne-feltet: Øker minsteestimatet på Cape Vulture-funnet

Equinor avslutter nå boringen av tre avgrensningsbrønner rundt fjorårets Cape Vulture-funn. Resultatene tilsier at man nå kan doble de gjenværende ressursene som kan produseres gjennom Norne-feltet, som funnet skal kobles opp til.

Produksjonsskipet på Norne-feltet i Norskehavet
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Oljedirektoratet melder torsdag at Equinor nå er i ferd med å avslutte boringen på tre avgrensningsbrønner på Cape Vulture-funnet ved Norne-feltet i Norskehavet (se kart nederst i saken).

Cape Vulture var det første funnet til selskapet i fjor og ble annonsert i januar 2017. Da estimerte man at funnet inneholdt 20 til 80 millioner fat olje og gass, men med boringen som nå er gjort er estimatet oppdatert til 50 til 69 millioner fat oljeekvivalenter.

Equinors letedirektør for norsk og britisk sokkel, Nick Ashton

Ifølge Equinor sørger dette funnet for en dobling av de gjenværende ressursene som kan produseres gjennom Norne, som egentlig skulle stenges ned i 2014 men som har fått en levetidsforlengelse til 2036.

Norne var det første feltet som ble bygget ut utenfor kysten av Nordland, og igangsettingen i 1997 markerte for alvor starten på oljeinntoget i Nord-Norge.

Nå skal partnerne Equinor, Eni og Petoro jobbe videre med funnet mot en utbyggingsbeslutning av Cape Vulture.

– Vi er veldig fornøyd med å ha påvist og avgrenset et betydelig nytt oljefunn utenfor kysten av Nordland. Avgrensningsbrønnen bekrefter en ny letemodell på Nordlandsryggen i Norskehavet, sier Equinors letedirektør for norsk og britisk sokkel, Nick Ashton, i en uttalelse.

Ifølge Oljedirektoratet påviste man gode reservoaregenskaper i alle de tre sonene man undersøkte i boringen.

Det er Cat D-boreriggen Songa Encourage som har gjennomført boringen, og den skal nå videre til Tyrihans-feltet for å bore en produksjonsbrønn for Equinor.

Kart over avgrensningsbrønnene som er boret rundt Cape Vulture-funnet fra 2017 i Norskehavet ved Norne-feltet.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Oljedirektoratet

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor oppgraderer Cape Vulture-funnet

 2. Betalt innhold

  Nytt olje- og gassfunn i Norskehavet

 3. – Det var selvsagt dette vi håpet på

 4. Betalt innhold

  Equinor med gassfunn nær Kristin

 5. Betalt innhold

  Petoro-sjefen innrømmer skuffelse i Barentshavet