Fagforening for oljeansatte skuffet over helikoptervedtak

Fagforbundet Industri Energi reagerer med vantro og skuffelse over avgjørelsen fra Luftfartstilsynet om å oppheve flyforbudet for Super Puma-helikoptrene.

VIL INVOLVERES: Fagforbundet INdustri og Energi er skuffet over at de ikke er involvert i avgjørelsen om flyforbudet med Super Puma-helikoptrene. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Angelos Tzortzinis AFP
 • NTB
Publisert:

Fagforbundet Industri Energi reagerer også på måten Luftfartstilsynet har opptrådt i prosessen med å avgjøre om Super Puma-helikoptrene skal få fly igjen. Det kommer fram i et brev fagforbundet har sendt til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

I brevet ber forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, om et møte med Solvik-Olsen for å diskutere Luftfartstilsynets opptreden, involvering og kommunikasjon i saken.

– Det er svært kritikkverdig at involvering og informasjon i denne prosessen har vært totalt fraværende, skriver Alfheim.

Han setter også spørsmålstegn ved tidspunktet for å dele avgjørelsen om å oppheve flyforbudet for Airbus H225 og AS332L2, også kalt Super Puma.

– Det er svært uheldig å slippe slike nyheter sent en fredag når fellesferien har startet, og det er svært uheldig med et møte i fellesferien da det er stor sannsynlighet for at mange av de berørte parter er på ferie, skriver Alfheim.

Fredag opplyste Luftfartstilsynet i en pressemelding at de har fått gjennomslag for alle sikkerhetskrav, og at flyforbudet oppheves fredag 14. juli.

Les også

Oljearbeidere mangler tillit til Airbus

Les også

Havarikommisjonen: Sprekk i tannhjul utløste Turøy-ulykken

Les også

Statoil vil ikke ta i bruk Super Puma-helikopteret igjen

Her kan du lese mer om

 1. Luftfartstilsynet
 2. Ketil Solvik-Olsen
 3. Fremskrittspartiet (Frp)

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Industri Energi svært skuffet over helikoptervedtak

 2. Betalt innhold

  Flyforbudet for Super Puma-helikoptrene oppheves

 3. Betalt innhold

  6 av 10 vil ikke fly Super Puma-helikopter igjen

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Tillitsvalgt ble nektet adgang til rigg i Skottland

 6. Industri Energi-sjef: – Dette lukter politisk hestehandel