Oljebransjen vil ha hjelp til å unngå bunnen

Norsk olje og gass sier kuttene i bransjen i en periode kan være dypere enn et fremtidig bærekraftig nivå tilsier. Dermed kan næringen mistet kvalifiserte medarbeidere det kan bli bruk for på sikt.

BER OM BISTAND: Administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass mener næringen fortsatt trenger hjelp.

Foto: Jan-morten Bjørnbakk NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Sjefen for bransjeorganisasjonen, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, tror fortsatt behovet for folk i oljebransjen blir varig lavere, men tror det vil ligge høyere enn bunnen av bølgedalen, skriver Klassekampen. Han mener både bransjen og myndighetene bør se på hvordan situasjonen kan avhjelpes.

Dermed er arbeidsgiversiden på linje med fagforeningene, som sier det trengs tiltak for å hindre oppsigelser av ansatte det senere vil bli bruk for. Fagforeningene har foreslått å bruke ledig kapasitet til mer vedlikehold og plugging av brønner.

– Omfanget av plugging av brønner er på det riktige nivået i dag, så løsningen ligger ikke der. Man må heller se hvordan man kan tilrettelegge slik at flere prosjekter blir realisert, sier Schjøtt-Pedersen.

Mens regjeringsplattformen inneholder et punkt om at regjeringen vil «vurdere endringer i petroleumsskattesystemet som kan bedre ressursforvaltningen og øke utvinningsgraden i felt i drift og nærliggende marginale felt», sa statsminister Erna Solberg (H) nylig at det ikke er aktuelt å endre skattereglene for næringen.

Les også

Vil kutte 13 prosent av olje- og gassbemanningen

Les også

Reuters: – Opec har ikke nådd oljeavtale

Les også

Oljeselskap la ned – fikk 3,4 milliarder av staten

Her kan du lese mer om

 1. Oljebransjen
 2. Olje og gass
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Vil ha hjelp til å unngå bunnen

 2. Betalt innhold

  Oljebransjen vil ha hjelp til å unngå bunnen

 3. Fersk rapport: Venter kraftig oljevekst i 2019

 4. Annonsørinnhold

 5. Fagforeninger krever Aps oljestøtte

 6. Betalt innhold

  Oljefallet fortsetter – næringen ser mot nord