Ressursene på norsk sokkel

Equinor øker produksjonskapasiteten på Johan Sverdrup-feltet igjen

Feltet ventes å øke produksjonskapasiteten til 500.000 fat per dag ved utgangen av året.

Carina Johansen
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Det skriver Equinor i en pressemelding.

Opprinnelig la oljekjempen til grunn at kapasiteten på feltet ville være 440.000 fat per dag, men dette ble i mars økt til 470.000 fat per dag.

– For andre gang siden oppstart kan anlegget øke sin daglige kapasitet. Med høy lønnsomhet og lave CO₂-utslipp er ekstra produksjon på Johan Sverdrup svært gode nyheter, sier Jez Averty, områdedirektør for drift sør i Equinors virksomhetsområde Utvikling og produksjon Norge.

Økningen i produksjonskapasiteten kommer etter at Equinor og partnerne i november har testet kapasiteten på anlegget for å se om det er mulig å gjøre en kapasitetsøkning.

Det er planlagt oppstart av fase 2-utbyggingen av feltet i fjerde kvartal 2022. Den varslede økningen i produksjonskapasiteten gjør at feltet, når det er ferdig utbygget, kan produsere rundt 720.000 fat olje per dag.

Equinor understreker også at det kan bli aktuelt å øke den daglige produksjonskapasiteten ytterligere. feltet benytter vanninjeksjon for å sikre høy utvinning av reservene og for å holde produksjonen høy.

– Som følge av de positive resultatene fra kapasitetstesten der vi produserte over 500.000 fat olje per dag, jobber vi nå med løsninger for å øke vanninjeksjonskapasiteten. Det kan bidra til å øke den daglige produksjonskapasiteten ytterligere i midten av 2021, sier driftsdirektør Rune Nedregaard i en uttalelse.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ressursene på norsk sokkel
 2. Johan Sverdrup-feltet
 3. Equinor
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Equinor vil produsere enda mer på Johan Sverdrup

 2. Venter økt kostnadssprekk på Martin Linge-feltet

 3. På lørdag er Sverdrup-feltet til 83 mrd. nedbetalt – 16 måneder etter oppstart

 4. Annonsørinnhold

 5. Oljeministeren med nye tall til Stortinget: Martin Linge-feltet forventes å gå med tap

 6. Lundin blar opp 1,16 milliarder i Barentshavet: Kjøper seg inn i Wisting- og Alta-funnene