Tysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister

Den tyske kull- og energiprodusenten RWE sier de vil kreve rettsforfølgelse av flere hundre klimaaktivister som okkuperte et dagbrudd for kull i helgen.

FULL STOPP: I helgen blokkerte en rekke klimaaktivister et jernbanespor inn mot et dagbrudd for kull i Hambach i Tyskland.

Foto: Henning Kaiser DPA / AFP
  • NTB
Publisert:

Over 1.000 klimaaktivister tok seg lørdag ulovlig inn på det 48 kvadratkilometer store dagbruddet i Garzweiler, vest i Tyskland, hvor RWE utvinner brunkull som brukes i den tyske kraftindustrien. Inntrengingen førte til at utgravningen av kull måtte stanses. Politiet forsøkte å få kontroll på demonstrantene, men det var først søndag morgen at området var tømt for uvedkommende.

Bakgrunn: Klimademonstranter stormet kullgruve i Tyskland

Åtte politimenn er meldt skadd etter hendelsene. Hvor mange av aktivistene som er innbrakt av politiet er det ikke opplyst om.

I etterkant sier RWE at de har gitt mange advarsler om at de vil rettsforfølge dem som ulovlig bryter seg inn på deres eiendom og blokader som er holdt for å hindre transporten av kull vekk fra området.

– Selskapet har lidt et økonomisk tap som vi nå beregner. RWE er helt dedikert på å nå klimamål, sier administrerende direktør Frank Weigang i RWE, og hevder selskapet har redusert sine CO2-utslipp med 60 prosent fra 2012 til 2018.

Les også:


8 grunner til hvorfor verden bekymrer seg for Russlands naturgassrørledning

Søndag hadde klimaaktivister fortsatt sperret tilførselen av kull til Neurat-kraftstasjonen, en av Tyskland største kulldrevne kraftverk, ved å sitte i skinnegangen, men RWE opplyste om at aksjonene ikke truet produksjonen av elektrisitet.

Her kan du lese mer om

  1. Miljøvern

Flere artikler

  1. Klimademonstranter stormet kullgruve i Tyskland

  2. Siemens går videre med omstridt gruveprosjekt i Australia

  3. Betalt innhold

    Enighet om kullavvikling i Tyskland innen 2038

  4. Annonsørinnhold

  5. Demonstranter okkuperte omstridt tysk kullkraftverk

  6. Demonstrasjonene eskalerer - økonomien slår sprekker