Politiet forlenger oppholdsforbud på Frøya

  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert: Publisert:

Oppholdsforbudet i vindpark-anlegget på Frøya ble innført i august i fjor, etter flere straffbare handlinger over en lengre periode.

Forbudet har blitt forlenget en rekke ganger, sist frem til 29.februar.

Fredag opplyser politiet i en pressemelding at forbudet forlenges til og med 30.april.

Det har vært et høyt konfliktnivå rundt vindkraft i Trøndelag det siste året. Utbyggingen på Frøya har ført til sterke protester, og siden arbeidet ble satt i gang for fullt i fjor sommer har en rekke hendelser blitt anmeldt til politiet.

I juli i fjor tok fire personer med finlandshetter seg inn på området, og dekket til overvåkningskameraene med plast. I begynnelsen av januar ble en mann i 30-årene dømt til fengsel for skremmende og hensynsløs atferd i trafikken mot en kvinne som jobbet ved anlegget.

For en måneds tid siden brant flere sprengningsmatter og en gravemaskin til nærmere tre millioner kroner i anlegget. Politiet mente at brannene var påsatt.

– Bakgrunnen for forlengelsen er at forutsetningene er de samme som da forbudet ble innført, heter det i pressemeldingen fra politiet fredag.

Oppholdsforbudet gjelder ikke personer som har tilgang til å arbeide lovlig på stedet. Politiet innfører også droneforbud over stedet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Frøya
  2. Trøndelag
  3. Vindkraft

Flere artikler

  1. Politiet forlenger oppholdsforbud ved vindkraftanlegg på Frøya

  2. Forlenger oppholdsforbud på Frøya

  3. Brann ved vindkraftanlegg på Frøya: – Veldig leit

  4. Politiet innfører oppholdsforbud på deler av Haramsøya

  5. Dømt til 10.000 i bot for å ferdes i vindanlegg: – Var forberedt på at det kunne skje