E24-journalist får pris for Oljefondet-dekning

Kjetil Malkenes Hovland mottok fredag et diplom for sin gode bærekraftsjournalistikk.

HEDRES: Kjetil Malkenes Hovland (til høyre) mottok fredag en bærekraftspris for sin dekning av Oljefondet. Fondets sjef, Nicolai Tangen, til venstre.
  • E24
Publisert: Publisert:

Prisen deles ut av Forskergruppen medier, krig og konflikt (MEKK) i samarbeid med RORG-samarbeidet.

«Hovland har gjennom en årrekke skrevet en lang rekke artikler som har tatt opp ulike sider knyttet til ansvarlig forvaltningen av oljefondet» skriver arrangøren i begrunnelsen.

«Han har innsiktsfullt og over tid dekket hele bredden av aktuelle saker, etikk, bærekraft, forventningsdokumenter etc., og formidlet synspunkter fra banken, eksterne eksperter, politikere og sivilsamfunnet på en god og balansert måte», heter det videre.

Hovland begynte å skrive om Oljefondet da han startet i The Wall Street Journal i 2011, og har fulgt fondet tett siden.

– Det er gledelig at folk følger med på vår dekning av et veldig viktig felt, både for Norge og verden. Oljefondet er et av de feltene der Norge virkelig blir lagt merke til internasjonalt. Fondet har stor påvirkningskraft på selskaper og investorer gjennom sin opptreden, sier Hovland.

– Mediene har en rolle i å fortelle folk hvordan pengene blir forvaltet og hvilke selskaper vi eier, og i å løfte frem stemmer som kan utfordre fondet både finansfaglig og etisk, sier han.

Andre journalister som ble hedret med diplom var Dagens Næringsliv-journalistene Espen Linderud og Åshild Langved. DN-journalistene ble premiert for «tidlig, grundig og vedvarende fokus på utfordringer knyttet til bruken av skatteparadis i forbindelse med ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet».

I tillegg fikk også Dagbladet-journalistene Gunnar Thorenfeldt, Siri Gedde-Dahl, Leif Stang, Ola Strømman, Øistein Norum Monsen, Hans Arne Vedlog og Rønnaug Jarlsbo i tillegg til Audra Girijote (research i Litauen) og Janis Zvers (research i Litauen) diplom for reportasjeserien «Krabbekrigens ofre».

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oljefondet

Flere artikler

  1. Tangen varsler nye grep, men lover: – Oljefondet skal ikke bli et hedgefond

  2. Girer opp til første investering i fornybar energi: – Ambisjon at vi skal få det til i år

  3. Oljefondet slet med å få tak i aksjer: – Den bråeste markedsnedgangen jeg har sett

  4. Oljefondets leder lanserer egen podkast

  5. Nytt grep skal sikre bærekraft i Oljefondet: – En naturlig videreutvikling