Equinors kvartalsrapport

Equinor øker utbyttet og gjør «massive tilbakekjøp»: – Markedet vil ha cash

Equinor tjener enorme summer på høye olje- og gasspriser. Analytikerne jubler over utbyttefest og tilbakekjøp av egne aksjer.

SER LYSE UTSIKTER: John Olaisen, analysesjef i ABG Sundal Collier.
 • Joakim Blindheim Støre
 • Jonas Hagmansen
Publisert:

Den norske oljekjempen Equinor la onsdag frem resultater for andre kvartal av 2022. Tallene viste en solid forbedring fra fjoråret. Det justerte resultatet før skatt endte på 17,6 milliarder dollar, mot 4,64 milliarder til samme tid i fjor.

I tillegg til å presentere sterke finansielle resultater, så meldte selskapet om økt ekstraordinært utbytte til 0,50 dollar per aksje, opp fra 0,20 dollar per aksje. Kontantutbyttet ligger fast på 0,20 dollar per aksje.

– Det er derfor aksjekursen reagerer så positivt som den gjør. Økte utbetalinger til aksjonærene er populært i dagens marked, sier Carnegie-analytiker Oddvar Bjørgan.

John Olaisen i ABG Sundal Collier mener også at meldingen om utbyttebetaling er positiv.

– Det er veldig bra, markedet setter pris at selskapet deler ut pengene, istedenfor å gjøre store oppkjøp og investeringer. Markedet vil ha cash, sier Olaisen.

«Massive tilbakekjøp»

– Jeg tror de kommer til å fortsette å øke utbyttet. Hvis olje- og gassprisene holder seg høye så blir det mer fremover, sier Olaisen.

Equinor varsler også at selskapet øker tilbakekjøpet av aksjer for 2022 fra fem milliarder dollar til seks milliarder dollar. I tillegg har styret bestemt seg for å starte en tredje transje for tilbakekjøp av aksjer på 1,83 milliarder dollar.

– Det er massive tilbakekjøp. Tilbakekjøpene tilsvarer at selskapet skal kjøpe aksjer for nesten 100 millioner kroner hver dag de neste tre månedene. Det er enorme summer.

– Hvor bra er det for aksjonærer?

– Det støtter aksjekursen på kort sikt. Det reelle likviditetsnivået i aksjen er mye lavere, så at Equinor kjøper så mye kommer til å påvirke aksjekursen positivt, sier ABG-analytikeren.

ANBEFALER KJØP: Oddvar Bjørgan i Carnegie.

Gode utsikter

Analytikerduoen tror på høye olje- gasspriser fremover, som vil resultere i høy inntjening for Equinor.

– Utsiktene ser lovende ut. Det som er en sterk bidragsyter til kontantstrømmen er de høye naturgassprisene i Europa, og det er lite som tyder på at gassprisene kommer ned, sier Bjørgan, som har en kjøpsanbefaling på aksjen.

Olaisen sier seg enig:

– Det ser veldig bra ut fremover, selskapet flommer over med cash.

Equinor-aksjen steg kraftig fra start, men har gjennom dagen falt noe tilbake og handles ved 15.30-tiden flatt fra dagen før.

Hittil i år har Equinor-aksjen steget mer enn 50 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinors kvartalsrapport
 2. Equinor
 3. Carnegie
 4. ABG Sundal Collier

Flere artikler

 1. Sterke tall fra Equinor

 2. Vil ikke heve fornybar-ambisjonene etter knalltall

 3. Betalt innhold

  Analytikere mener utbyttenivået til Aker BP er for lavt

 4. Resultatfall for ABG Sundal Collier i andre kvartal

 5. Pengene renner inn: – Forundret hvis Equinor ikke øker utbyttet