Trønderenergi mener Frøya-utbyggingen kan gjenopptas: Vil fortsette med omstridt vindprosjekt

Trønderenergi mener den omstridte utbyggingen av vindkraft på Frøya kan fortsette, med mindre kommunen gjør et formelt vedtak om at arbeidet skal stanses.

OMSTRIDT PROSJEKT: Dette er en av flere visualiseringer av vindprosjektet på Frøya, hvor Trønderenergi eier 30 prosent og Stadtwerke München 70 prosent. Trønderenergi vil fortsette utbyggingen hvis ikke Frøya kommune gjør et formelt vedtak om å stanse arbeidet. Skjer det, vil Trønderenergi vurdere om saken skal forfølges juridisk.
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Hvis ikke Frøya kommune gjør et formelt enkeltvedtak vil Trønderenergi fortsette arbeidet med utbyggingen av vindkraft på Frøya til over en halv milliard kroner, som selskapet eier sammen med tyske Stadtwerke München.

– Vår målsetning er å gjenoppta anleggsvirksomheten på Frøya så raskt som mulig, skriver Trønderenergi i en epost til E24.

Kommunestyret i Frøya vedtok torsdag at Trønderenergi hadde brutt med en dispensasjon selskapet hadde om å sette i gang utbyggingen innen 7. april. Selskapet slet med å komme i gang i tide på grunn av demonstrasjoner mot prosjektet.

Frøyas ordfører Berit Flåmo (Ap) bekrefter overfor E24 at kommunen har fått et brev fra Trønderenergi om dette.

– Vi har fått et brev fra Trønderenergi som nå ligger hos vår advokat for en juridisk vurdering. Vi vil ta stilling til dette på mandag, sier Flåmo til E24.

Ber kommunen gjøre vedtak

Trønderenergi mener at vedtaket i kommunestyret som ble gjort torsdag ikke er tilstrekkelig til å stanse utbyggingen.

For at Trønderenergi skal stanse prosjektet, må kommunen først følge opp kommunestyrets politiske vedtak og fatte et formelt enkeltvedtak om at arbeidet skal stoppes, og varsle selskapet om dette.

– I første omgang henvender vi oss til Frøya kommune, der vi i praksis orienterer dem om at de må gjøre et formelt enkeltvedtak i saken. I mangel av et slikt enkeltvedtak har vi juridisk alle rettigheter til å fortsette byggearbeidet, skriver Trønderenergi.

Har flere muligheter

Torsdag sa ordføreren i Frøya til E24 at Trønderenergi vil ha flere muligheter hvis kommunen stanser prosjektet.

– Det er tre muligheter. De kan klage til Fylkesmannen, de kan søke om ny dispensasjon fra kommunen, eller de kan ta det til retten i en tvistesak, sa Flåmo.

Hvis kommunen etter hvert gjør et formelt vedtak og varsler Trønderenergi, vil selskapet måtte forholde seg til det. Da må Trønderenergi vurdere om selskapet for eksempel skal klage vedtaket inn for Fylkesmannen eller ta saken til retten.

– I mangel av et slikt enkeltvedtak vil vi planlegge for videre arbeid så raskt som mulig. Kommer det et slikt enkeltvedtak vil vi måtte utfordre det juridisk, skriver Trønderenergi i eposten.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Vindkraft

Flere artikler

  1. Trønderenergi må stanse vindprosjekt

  2. Frøya kommune gjør formelt vedtak: Stanser Trønderenergis omstridte vindprosjekt

  3. Frøya-konsesjonen ligger fast: Vil ikke stanse omstridt vindpark

  4. Betalt innhold

    Frøya kommune skuffet over at vindkraft-arbeidet fortsetter

  5. Omstridt vindprosjekt på Frøya: Ber staten gripe inn