Statoil utelukker ikke Burma

Statoil sier at norske myndigheters forandrede syn på Burma/Myanmar, gjør at de kan vurdere hva slags muligheter som finnes i landet.

VURDERER: Statoil og Helge Lund vurderer mulighetene i Burma etter at myndighetene har forandret syn på landet.
Publisert: Publisert:

- Vi følger hele tiden med på hva slags muligheter som finnes for oss, og vurderer dette løpende, sier pressetalsmann for Statoils oppstrømsaktivitet i utlandet, Bård Glad Pedersen til Petro Media News.

Norge har i lang tid hatt særnorske sanksjoner mot landet, og har oppfordret til ikke å drive handel med Burma.

Landet, også kjent som Myanmar, har i den siste tiden gjort grep som har gitt lett tilfredsstillelse til det internasjonale samfunnet. Blant annet har det blitt gjennomført valg, den tidligere husarrestanten og Nobelpris-vinneren Aung San Suu Kyi er nå valgt inn i parlamentet, og flere politiske fanger har blitt satt fri.

Dette har også ført til at norske myndigheter har opphevet sanksjonene.

LES OGSÅ:

- Vi ser tegn til demokratisering

- Først og fremst lavkostløsninger

Glad Pedersen understreker at Statoil ikke vil si noe om hva slags vurderinger de eventuelt skal ha gjort med tanke på Burma.

- Som andre selskaper vil vi gjerne holde våre vurderinger for oss selv, sier han.

På et hypotetisk spørsmål om hva norske myndigheters endrede syn på handel med landet, gjør for Statoils syn, svarer Glad Pedersen følgende:

- Vi forholder oss til retningslinjer fra myndighetene. Når sanksjonene når er hevet, er Myanmar blant de områder vi kan vurdere, men jeg vil ikke kommentere hvordan vi vurderer potensialet der, sier han.

Få flere saker fra E24-partner PetroMedia i mailboksen

Publisert:
Gå til e24.no