Nytt kutt i Bilfinger: – 350 stillinger blir rammet

Bilfinger Industries må gjennom enda en nedbemanningsrunde. Totalt 850 ansatte er blitt rammet av kuttene de siste to årene.

RAMMES IGJEN: Bilfinger Industries har totalt varlset nedbemanning av opptil 850 ansatte de siste to årene. Bildet er tatt av Bilfingers gassanlegg i Hammerfest.
 • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

– Det er cirka 350 ansatte som vil bli rammet i denne fasen. Det er knyttet til markedssituasjonen nå, og vi er nødt til å tilpasse oss oppdragsvolumet vi ser, i tillegg til effektiviseringstiltakene vi har iverksatt. Dette er konsekvensen, sier administrerende direktør Tove Tyberø til E24.

Bilfinger Industrier er et av Norges største selskaper innen blant annen isolering, stillas og overflatebehandling (ISO), og sliter i likhet med resten av den norske oljeservicebransjen som følge av lavere investeringsaktivtet på norsk sokkel.

850 ansatte mister jobben

Det var Offshore.no som først meldte om nedbemanningen. Nedbemanningen vil ramme ansatte både på offshore og land.

Tyberø opplyser til E24 at det i dag er rundt 1400 ansatte i selskapet, og at det inntil nå er blitt oppsagt i underkant av 500 personer.

Inklusive oppsigelser som er varslet i dag, har Bilfinger Industrier Norge varslet nedbemanning av totalt 850 ansatte de siste to årene.

– Vi har hatt møter hvor de ansatte er blitt varslet om dette tidligere, mens de i dag fikk en melding om antallet på intranettet, sier Tyberø.

I tillegg har mellom 1000 og 1500 innleide ansatte har fått avsluttet kontrakter de siste to årene.

Store underskudd

Det tyske Bilfinger-konsernet er tilstede en rekke steder i Norge, fra Kristiansand i sør til Glomfjord i Nord. I Norge leverer konsernet tjenester og produkter innenfor en rekke felt, inkludert stillas, overflatebehandling, verkstedproduksjon, ingeniørtjenester og komponenter til energiprodusenter.

Både i 2013 og 2014 gikk den norske delen av Bilfinger Industries med kraftig underskudd, henholdsvis 174 millioner og 143 millioner.

Sjekk tallene i E24 Bedrift!

Les også

Stavanger-selskap sikret stor BP-kontrakt

Les også

– Bilfinger sier opp 200 ansatte

Les også

Bilfinger sier opp nye 50 ansatte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oljebransjen

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Bilfinger har tapt 413 millioner på tre år

 2. Norsk toppsjef i Bilfinger går av

 3. Betalt innhold

  Bilfinger har ansatt 200 på halvannet år

 4. Betalt innhold

  Bilfinger vant storkontrakt i Ekofisk-området

 5. Betalt innhold

  Bilfinger vinner storkontrakt i Ekofisk-området