Equinor selger andel i North Platte til Shell

Shell overtar 51 prosent av North Platte-feltet i USA fra Equinor, som beholder resten. Feltet skifter nå navn til Sparta, og Shell blir operatør.

Equinors konsernsjef Anders Opedal.
Publisert: Publisert:

Det opplyser Equinor i en melding.

Selskapet oppgir ikke noen kjøpesum.

Tidligere eide Equinor 40 prosent og TotalEnergies 60 prosent av det ikke-utbygde prosjektet, men franskmennene trakk seg fra utbyggingen i februar og overførte sin eiendel til Equinor.

Feltet ligger i Garden Banks-området, 275 ki9lometer utenfor kysten av Louisiana. Det går over fire offshoreblokker, og havet i området er 1.300 meter dypt, opplyser Equinor.

Det har vært gjort forprosjektering (feed-studie) av prosjektet, og planene for utbyggingen skal nå oppdateres.

– Equinor ser på Sparta som et prosjekt av høy kvalitet og som passer godt inn i selskapets strategi, sier Chris Golden, som er Equinors direktør for leting og produksjon og landsjef i USA, ifølge meldingen.

– Dette er et prosjekt som forventes å skape betydelig verdi med lav karbonintensitet, sier Golden.

Chris Golden er Equinors direktør for leting og produksjon og landsjef i USA.

Stor produksjon i USA

Equinor er den femte største olje- og gassprodusenten i den amerikanske delen av Mexicogolfen. Selskapets virksomhet på land i USA utgjør den største delen av Equinors produksjon utenfor Norge.

Totalt produserte Equinor 262.000 fat oljeekvivalenter per dag i USA i 2021, opplyser selskapet på sine nettsider. Av dette er 110.000 fat per dag fra Mexicogolfen.

Equinor er også i ferd med å bygge ut to større havvindanlegg utenfor New York, Beacon og Empire, i samarbeid med BP som eier halvparten.

Selskapet har også planer om å satse på hydrogenproduksjon knyttet til sin gassproduksjon i USAs rustbelte, i statene Ohio, Pennsylvania og Vest-Virginia.

Les på E24+

Equinor vil gjøre USAs rustbelte grønt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om