Kontraktsdryss fra Equinor

Equinor tildeler kontrakter for boretjenester på norsk sokkel verdt 2,5 milliarder kroner. 

Fra venstre: Chris Jones, leder Europe OFS, Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser, Jan Erik Klungtveit, leder for forretningsutvikling, Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn, og Geir Egil Olsen, direktør Weatherford.

Foto: Kjetil Eide / Equinor ASA
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

Oljeselskapet Equinor tildeler kontrakter til en rekke leverandører for boretjenester til en verdi på rundt 2,5 milliarder kroner for en fast periode på tre år, ifølge en pressemelding tirsdag.

Tjenestene vil bli levert til både nye og eksisterende felt på norsk sokkel.

Tirsdag ble avtaler for tjenester knyttet til såkalt fôringsrørhengere signert, mens avtaler for tilleggskomplettering og nedihullsmonitorering er signert tidligere.

Kontaktene for fôringsrørhengere er tildelt Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge og Weatherford Norge.

Equinor peker på at tjenestene er vesentlige for å styrke verdiskapningen på norsk sokkel, der ambisjonen er å øke utvinningsgraden fra 50 til 60 prosent.

– Disse avtalene vil bidra til at vi kan fortsette å levere sikre og effektive bore- og brønnoperasjoner. Dette er spesialistleverandører som vi har samarbeidet med tidligere, og vi vet hva de står for. Vi ser fram til å fortsette dette samarbeidet, sier direktør Geir Tungesvik for Boring og brønn i Equinor.

Kontraktene som nå er signert gjelder nisjeleveranser som skal utfylle de integrerte kontraktene for bore- og brønnservicetjenester signert i 2018.

Alle kontraktstildelingene har en fast varighet på tre år, med opsjoner på fem ganger to år.

– Vi har standardisert kontraktsoppsettet mellom ulike leverandører. Det forenkler samarbeidet og gir vinn-vinn-løsninger. For disse tjenestene støtter vi oss ikke bare på de største leverandørene, men også mindre leverandører med spesialkompetanse som vi har behov for, sier direktør Peggy Krantz-Underland for anskaffelser i selskapet.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Deler ut kontrakter for 2,5 milliarder

 2. Equinor kjøper inspeksjons-tjenester for 3,5 milliarder

 3. Betalt innhold

  Aker Solutions får milliardavtale med Equinor

 4. Annonsørinnhold

 5. TechnipFMC vinner kontrakter på norsk sokkel for 1,8 mrd.

 6. Betalt innhold

  Milliardoppsving for Equinor