Oljeselskapet Lundin tildeler milliardkontrakt til Schlumberger

Den fransk-amerikanske oljeservicegiganten har sikret seg leveranser i minst fire år fremover.

Arkivbilde fra Edvard Grieg-plattformen til Lundin.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:,

Oljeselskapet Lundin Petroleums norske divisjon, Lundin Norway, har nå tildelt Schlumberger en kontrakt de regner med vil overstige en milliard kroner de neste årene.

Kontrakten løper i fire år med muligheter for forlengelse gjennom opsjoner. Det opplyser Lundin Norway til E24.

Oljeservicekonsernet skal blant annet levere tjenester innen retningsstyrt boring, samt måle- og loggetjenester for boring. I tillegg skal de levere borevæsker og sement.

Lundin trenger dette i forbindelse med boreprogrammene de skal gjennomføre de neste årene. Selskapet skal blant annet bore i forbindelse med utbyggingen av Solveig-feltet, en satellitt til Edvard Grieg-feltet de er operatør for.

I tillegg skal de bore flere produksjon-, injeksjon- og infill-brønner på Edvard Grieg-feltet sitt, samt en rekke letebrønner i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

– Vi er fornøyd med å innlede et så viktig og langsiktig samarbeid med Schlumberger. Arbeidet vi skal gjøre sammen vil ha avgjørende betydning for den fremtidige verdiskapingen i Lundin Norway, sier Morten Grini, direktør for boring og brønn i Lundin.

Les også: Lundin leverer inn utbyggingssøknad: Luno II blir til Solveig-feltet

Brønn- og boredirektør Morten Grini i Lundin Norway.

Foto: Marius Lorentzen E24

Bygger og borer

Oljeselskapet Lundin ble etter etableringen på norsk sokkel på 2000-tallet for alvor en spiller da de begynte å gjøre store funn, inkludert Edvard Grieg og Johan Sverdrup.

Etter at selskapet satte Edvard Grieg i drift på høsten 2015, overleverte de i mars i år utbyggingsplanen (PUD) for satellitten Solveig til 6,4 milliarder kroner.

Det feltet skal etter planen komme i produksjon i første kvartal 2021.

Selskapet har også gjort funn kjent som Alta/Gohta i Barentshavet, og der jobber man med å modne frem prosjektet mot en mulig utbygging i fremtiden.

Selv om selskapet har bidratt til å avdekke store funn på norsk sokkel, har Lundin også støtt på noen skuffende boreresultater eller utfordringer, som bransjen preges av fra tid til annen.

Det skjedde blant annet på Pointer-Setter-brønnen i Barentshavet i februar, samt med Silfari-prospektet i Norskehavet før jul i fjor, der resultatene var skuffende.

Selskapet har derimot ikke senket ambisjonsnivået og fortsetter sin offensive satsing på å avdekke og utvikle funn.

Nå er leteavdelingen i selskapet i full sving med boringen av nye prospekter, blant annet Jorvik/Tellus Øst i Nordsjøen, på østsiden av Edvard Grieg-feltet. Her brukes Leiv Eiriksson-riggen som Lundin har inne på langtidskontrakt.

Kontraktssignering med Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway og Atle Nottveit fra Schlumberger.

Foto: Lundin Petroleum
Les også

Korpfjell tørr på andre forsøk

Les også

Høyre-Stefan utfordrer Equinor-Eldar: Elektrifiser Melkøya!

Les også

– Det var selvsagt dette vi håpet på