Drivstoffprisene

Setter ned bensinprisene – igjen: Kutter med nye 20 øre

Onsdag setter Circle K igjen ned listeprisene på bensin og diesel med ytterligere 20 øre per liter.

 • Hanna Ghaderi
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Etter oljeprisraset mandag kuttet Circle K bensinprisen med 20 øre per liter. Også Yx-kjeden har de samme listeprisene.

Onsdag fortsetter kuttet, og en liter bensin koster nå 16,70 kroner, og en liter diesel 15,72 kroner.

– Det stemmer at vi satte ned våre veiledende priser med 20 øre i dag som følge av fallende kostpriser. Prisen faller nå som følge av lavere etterspørsel etter både råolje og raffinerte produkter som bensin og diesel samt nedgangen i råoljeprisen, sier Kjetil Foyn, kommunikasjonsdirektør i Circle K til E24.

Lokalt kan imidlertid kunder oppleve at prisene går opp, noe som er vanlig når kjeden innfører en ny listepris. Da setter Circle K-stasjonene først prisen på nivå med listeprisen, men etter hvert vil dette falle som følge av lokal priskonkurranse.

Coronaviruset holder prisene nede

– Nedgangen i etterspørsel kan i stor grad tilskrives følgene av coronaviruset som påvirker reiseaktiviteten og det generelle aktivitetsnivået globalt. Utsalgsprisen på drivstoff bestemmes av en rekke faktorer ut over prisene i oljemarkedet og raffinerimarkedet, sier Foyn.

Han legger til at man i Norge kan si at 60 prosent av pumpeprisene er avgifter, 30 prosent er innkjøpskostnader og 10 prosent dekker kostnader til lagring, distribusjon og salg samt fortjeneste.

– Vi følger det internasjonale markedet for drivstoff tett og justerer prisene i takt med svingningene i innkjøpsprisene, i tillegg til lokale priskriger. Nå som innkjøpsprisene på drivstoff faller gjenspeiles det i lavere priser til forbruker hos oss i Circle K, avslutter han.

Prisene kan falle mer

Oljeprisfallet mandag var det største på mange år.  Informasjonssjef Pål Heldaas i Circle K sa til E24 i forbindelse med det første kuttet at det er et visst etterslep på innkjøpsprisene. Holder oljeprisen seg lav, kan det bety videre prisfall på bensin og diesel.

– Det har vært et stort fall i råoljeprisen. Vi selger ikke råolje, da hadde det blitt mye større fall i prisene. Det er en egen dynamikk i markedet for raffinerte produkter, og en forsinkelse i våre innkjøpspriser når råoljeprisen faller, sier han.

– Det betyr at med den utviklingen vi ser nå, kan selv vi som ikke er fulltids oljeanalytikere fremskrive at det kan bli ytterligere fall i drivstoffprisene fremover, hvis råoljeprisen forblir på dette nivået, eller fortsetter å falle, sier Heldaas.

Les også

Etter oljesjokket: Nå blir det billigere bensin og diesel

Se listeprisene her
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Drivstoffprisene
 2. Circle K
 3. Diesel
 4. Drivstoffpriser
 5. Bensinpris

Flere artikler

 1. Etter oljesjokket: Nå blir det billigere bensin og diesel

 2. Nytt bensinpriskutt: – Kan ikke huske et så stort prisfall i nyere tid

 3. Bensinprisen har ikke vært lavere på to år

 4. Dårlig ferienytt – drivstoffprisene øker kraftig

 5. Bensinprisen over 20 kroner: – Det absolutt siste man trenger