Opec-sjef Mohammad Sanusi Barkindo er død

Opec-sjef Mohammad Sanusi Barkindo dør i en alder av 63 år, bare timer etter at han talte til en oljekonferanse i Nigeria.

Opecs generalsekretær Mohammad Sanusi Barkindo (63) fra Nigeria er død. Bildet er fra hans tale tirsdag til en oljekonferanse i Nigeria.
  • Camilla Knudsen
  • Ada Lea
Publisert:

Opecs generalsekretær Mohammad Sanusi Barkindo (63) fra Nigeria er død, melder oljekartellet på Twitter.

– Han var den høyt elskede lederen av Opec-sekretariatet, og hans bortgang er et dypt tap for hele Opec-familien, oljeindustrien og det internasjonale samfunnet, skriver Opec.

Barkindo skulle avslutte som leder for OPEC i slutten av måneden etter å hatt toppjobben siden 2016.

Oljeveteranen, med bakrunn fra blant annet Oxford og Washington University, ledet oljekartellet gjennom en av de mest turbulente periodene i organisasjonens historie, skriver Bloomberg.

Bare måneder etter at han tiltrådde som sjef i 2016 opprettet han OPEC+-koalisasjonen. Det første til at gruppen inngikk partnerskap med land som Russland, Sudan, og Azerbajan. Noen av disse partnerskapene hadde tidligere vært utenkelige for OPEC, skriver Bloomberg.

Barkindo engasjerte seg i en mengde diplomati for å bringe oljeprodusentene sammen, og møtte personlig ledere inkludert Russlands Vladimir Putin.

Det var allerede planlagt at hans etterfølger, Haitham Al-Ghais fra Kuwait, skulle overta stillingen fra begynnelsen av neste måned.

Dødsfallet kom etter Opec-sjefens planlagte møte med den nigerianske presidenten Muhammadu Buhari på en oljekonferanse i Nigerias hovedstad Abuja tirsdag.

CNBC: OPEC Secretary General Mohammad Barkindo dies at age 63Reuters: OPEC's Barkindo dies, Nigerian oil official says
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Opec

Flere artikler

  1. Oljeprisen tilbake til over 100 dollar

  2. Energiekspert om avdød Opec-sjef: – Viktig brikke i samarbeidet med Russland

  3. Saudi-Arabia skrur opp oljeprisene igjen: – Sender et signal til Kina

  4. EU i spagat mellom russisk straff og matkrise

  5. Skyggespillet om Svalbard