Hafslund kjøper deler av Fortums virksomhet for 1,37 milliarder

Finske Fortum selger eierandeler til Hafslund, som de selv er storaksjonær i.

Illustrasjonsbilde
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Det finske energikonsernet Fortum selger sin norske nett- og fjernvarmevirksomhet, samt eierandeler i flere energiselskap for totalt 340 millioner euro (2,8 milliarder kroner).

Fjernvirksomheten kjøpes av iCON Infrastructure Partners, mens resten kjøpes av Hafslund. Det melder Fortum i en pressemelding.

Hafslund legger tilsammen 1,37 milliarder kroner på bordet for å sikre seg Fortums aksjer i Fredrikstad Energi AS (49 prosent) og Fredrikstad EnergiNett AS (35 prosent).

I tillegg selger de nettvirksomheten ti Hafslund. Fortum har frem til nå eid store deler av distribusjonsnettet i Østfold og nettet distribuerer strøm til 103.000 kunder, ifølge Fortum.

« Beslutningen om å selge nettvirksomheten i Norge er knyttet til den strategiske gjennomgangen av fremtidige alternativer for nettvirksomhetene som ble gjennomført 2013», skriver Fortum.

Fortum eier forøvrig 34 prosent av Hafslund, en aksjepost de beholder.

Partene planlegger å avslutte transaksjonen i løpet av dette kvartalet.

Øker til 674.000 kunder

Gjennom oppkjøpet av strømnettet i Østfold, øker nå Hafslund nettdistribusjonen sin til totalt 674.000 kunder, fordelt over Oslo, Akershus og Østfold.

Hafslund eier allerede regionalnettet i Østfold, men med kjøpet av Fortums virksomhet øker likevel kundemassen med 103.000.

- Hafslund har drevet kraftproduksjon og kraftnett i Østfold i 115 år, og nylig feiret vi 250 års jubileum for Hafslund Hovedgård. Vi kjenner Østfold godt, og med kjøpet av Fortums nettvirksomheter legger vi grunnlaget for en samordnet, god drift og utvikling av kraftforsyningen i fylket, sier konsernsjef Finn Bjørn Ruyter i Hafslund.

- Gjennom kjøpet av Fortum Distribution får vi styrket våre allerede sterke fagmiljøer. Vi ser også frem til et nærmere samarbeid med Fredrikstad Energi, som ligger langt fremme på flere områder. Samlet vil det nye Hafslund bli en enda mer attraktiv arbeidsplass for dagens og fremtidige ansatte, sier konsernsjefen videre.

Les også:

Hafslund får 205 millioner igjen på skattenDenne strømkabelen var nede i 103 dager siste halvår i fjorInfratek strykes på Oslo Børs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hafslund

Flere artikler

  1. Hafslund øker tross lavere kraftpriser

  2. Hafslund-aksjonærer kan gi Oslo-selskap ekstraregning

  3. Rett til slaktebenken: Oslo kommune vil kjøpe tilbake og dele opp Hafslund

  4. Betalt innhold

    Mildvær ga nedgang på 30 millioner for Hafslund

  5. – Et godt salg og en fair pris