Oljeskuffelse i Barentshavet: Korpfjell tørr på andre forsøk

En av de mest omtalte leteprospektene i Barentshavet viser seg å skuffe igjen.

Boreriggen West Hercules til Seadrill. Arkiv.
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Mandag morgen kom boreresultatene som viser en ny «oljeskuffelse» i Barentshavet. Oljedirektoratet melder nemlig om at letebrønn 7335/3–1 i Barentshavet (Korpfjell Deep) er tørr.

Dette er den andre brønnen som har blitt boret i Korpfjell, et av leteprospektene det har vært knyttet mest spenning til i Barentshavet etter at norske myndigheter åpnet opp nye områder for oljenæringen i 23. konsesjonsrunde.

Da Equinor (den gang Statoil) boret den første brønnen i 2017 (Korpfjell Shallow) traff man bare på et lite gassfunn og ikke noe olje. Estimatene i forkant var høyst usikre, og man regnet med alt fra et småfunn til en mulig oljegigant i det som var blant de største ikke-borede strukturene på norsk sokkel.

For Equinor og partnerne DNO, Lundin Petroleum ConocoPhillips og Petoro blir det dermed ingen stor jubel i denne omgang.

Boringen på Korpfjell Deep er en av de mange brønnene som det er og har vært knyttet mye spenning til i årets letesesong.

En annen struktur det har vært knyttet mye spenning til er Gjøkåsen, men i april ble det kjent at også den andre brønnen der var tørr.

Samtidig som Korpfjell-meldingen kom ble også dette kjent: Nye Equinor-funn ved Norne-feltet

Riggen skal bore mer ved Wisting-funnet

Utviklingen i Barentshavet har imidlertid ikke bare vært negativ i det siste. Oljeselskapet OMV kunne tidligere i år gjøre en stor oppjustering i ressursgrunnlaget i Wisting-funnet sitt, og Vår Energi har også gjort et lite oljefunn ved siden av Goliat-feltet.

Det var West Hercules-riggen til Seadrill som boret Korpfjell Deep. Denne skal nå videre til lisens PL855 i Barentshavet, der Equinor har fått godkjenning for å bore i Sputnik-prospektet (brønn 7324/6–1).

Sputnik ligger rett ved Gemini Nord-prospektet som ga skuffende resultater i 2017, og det ligger bare rundt 30 kilometer fra Wisting-funnet til OMV der Equinor også er med som partner.

Wisting ser ut til å bli det neste store feltet som vil bli bygget ut i Barentshavet. Det er ventet at partene vil gjøre et konseptvalg neste år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. DNO
 3. Lundin Petroleum

Flere artikler

 1. Fant olje på Sputnik

 2. Equinor kaster kortene i Barentshavet sørøst: – Vi ser ikke andre muligheter

 3. Betalt innhold

  Equinor med oljefunn i Barentshavet

 4. Betalt innhold

  Miljøklage på leteboring avvist

 5. Betalt innhold

  Tørr brønn for Equinor i nord