Ressursene på norsk sokkel

Leirvik skriver Wisting-avtale med Equinor: Kan være verdt 1,3 mrd.

Leirvik AS har signert intensjonsavtale med Equinor om å levere boligkvarter og helikopterdekk på Wisting. Jobben kan være verdt 1,3 milliarder kroner.

Leirvik har inngått intensjonsavtale med Equinor om å levere boligkvarter og helikopterdekk på Wisting-feltet, en jobb til 1,3 milliarder kroner.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Det kommer frem i en melding fra selskapet, som tidligere har fått kontrakt på ingeniørarbeid for boligkvarteret og helikopterdekket fra Aker Solutions.

Equinor er operatør for utbyggingsfasen av Wisting-feltet i Barentshavet, som skal bygges ut med et produksjonsskip med lagringskapasitet, en FPSO.

Boligkvarteret skal ha seks etasjer og plass til 140 mennesker, og skal bygges i aluminium.

«Verdien på boligkvarteret og helikopterdekket er i størrelsesorden 1,3 milliard», skriver selskapet.

Byggingen av boligkvarteret skal begynne i tredje kvartal 2023, gitt at Equinor tar en investeringsbeslutning og prosjektet går gjennom i Stortinget. Leveransen skal være gjort i første kvartal 2026.

– Vi er veldig stolte av å få være med på utbyggingen av Wisting-feltet, sier direktør Helge Gjøsæter i Leirvik AS ifølge meldingen.

Lokalt eierskap igjen

Nesten alle boligkvarterene på sokkelen er levert av Leirvik AS, som tidligere var eid av Hitecvision-selskapet Moreld. I september overtok ledelsen i Leirvik eierskapet slik at det kom tilbake på lokale hender.

Med på kjøpet kom også Emtunga AB i Göteborg, som leverer boligkvarterer til olje- og gassbransjen og er aktiv innen farmasøytisk virksomhet og havvind.

Leirvik AS har tidligere fått en kontrakt av Aker Solutions på ingeniørarbeidet for boligkvarter og helikopterdekk på Aker BP-opererte Noa Fulla, i Noaka-området på sokkelen.

Les meldingen fra Leirvik
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ressursene på norsk sokkel
 2. Leirvik AS
 3. Equinor
 4. Utbygging
 5. Leverandørindustri
 6. Norsk sokkel
 7. Oljebransjen

Flere artikler

 1. Equinor med utbyggingsplan til ni mrd. kroner

 2. Equinor selger for 10 milliarder kroner

 3. Aibel får ny milliardkontrakt: – En god uke på jobben

 4. Venter sterke tall på norsk sokkel: – Nivåer man aldri har sett før

 5. Betalt innhold

  Derfor kan 2023 bli et historisk toppår for Olje-Norge