Oljeprisutslagene

Oljeprisen uendret: Økte smittetilfeller tynger

Men den svake dollarkursen bidrar til å holde oljeprisen oppe.

  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Oljeprisen er mandag ettermiddag nær uendret, og er opp 0,03 prosent til 66,72 dollar fatet. Ifølge Reuters henger dette blant annet sammen med de økte virustilfellene i India, som fører til mer enn 15 millioner smittetilfeller i landet.

Dermed er India det landet med nest flest smittetilfeller i verden, et stykke bak USA som ligger på topp med mer enn 31 millioner smittede.

– Denne nye bølgen med tiltak, selv om den vil være mye mindre streng enn den i mars 2020 da bensin- og dieselbehov falt nærmere 60 prosent i landet, vil det likevel trekke ned drivstofforbruket til transport, sa konsulentfirmaet JBC til Reuters.

Hong Kong vil stanse flyvninger fra India, Pakistan og Filipinene fra og med tirsdag grunnet importsmitte, ifølge myndighetene søndag.

En svakere dollar bidrar imidlertid til å motarbeide de negative effektene av signalene om en lavere etterspørsel. Dollaren svekket seg i nattetimene fra 8,41 kroner for én dollar til 8,3 dollar i skrivende stund.

JP Morgan venter at brent-prisene vil stige til over 70 dollar før mai, som er mye tidligere enn september i sine tidligere rapporter. De venter fortsatt en oljepris på omtrent 74 dollar fatet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oljeprisutslagene
  2. Oljeprisen

Flere artikler

  1. Oljeprisen faller etter økte smittetilfeller i India

  2. Oljeprisen vaker rundt 65 dollar fatet

  3. Oljeprisen faller etter «Nopec»-nyheter

  4. Oljeprisen stiger kraftig etter melding om Opec-enighet

  5. Reuters: Opec+ øker produksjonen i juni og juli