Vår Energi fikk 2.000 søknader til 24 stillinger: – En så stor pågang er veldig positivt

Det relativt ferske oljeselskapet på norsk sokkel har lyst ut faste stillinger og sommerjobber for studenter. Pågangen har vært enorm.

MANGE SØKERE: Vår Energi fikk tusenvis av søkere da selskapet lyste ut 24 stillinger. Dette er produksjonsskipet (FPSO) Jotun på Balder-feltet til Vår Energi.

Foto: Vår Energi
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Vår Energi har denne våren sparket i gang sin første store ansettelseskampanje etter at selskapet ble til i 2018.

Da slo Enis norske virksomhet seg sammen med Point Resources, oljeselskapet eid av private equity-fondet HitecVision som akkurat hadde overtatt ExxonMobils egenopererte felt på norsk sokkel.

Charlotte V. Saunders, direktør for Corporate Services, som kom inn i selskapet fra Eni, og HR-direktør Anne Karin K. Kristiansen, som kom inn fra Point, forteller om en stor pågang da de lyste ut stillinger.

Totalt kom det nærmere 2.000 søknader for 24 faste stillinger og over 600 søknader til 25 sommerjobber.

– Dette overgår våre forventninger, sier Saunders og forklarer at de nå er i gang med å behandle alle søknadene som har kommet inn.

– Vi håper at antall nåværende og fremtidige ledige stillinger bidrar til å oppmuntre yngre generasjoner til å forfølge studier for å bli ingeniør eller studere matematikk, forskning, teknologi og andre petroleumsrelaterte fag, sier hun.

Les mer: Oljebransjen håper på flere studenter: Står klar med 1.400 nye jobber i år

Les også

Kristine (22) startet på oljeutdanningen da alle ropte varsku: – Glad for at jeg ikke hørte på skeptikerne

Uvanlig stor pågang

– Har dere opplevd en lignende pågang før?

– I den tiden jeg har vært i selskapet har vi ikke det. Forrige gang vi opplevde noe lignende var under oppbyggingen av Eni-organisasjonen for å bli operatør på Goliat, sier Saunders.

De fleste søkerne kommer fra Rogaland, men det er også mange fra Oslo, Hordaland og Finnmark. Vår Energi er operatør for Goliat-feltet i Barentshavet, og Balder- og Ringhorne-feltene i Nordsjøen, og selskapet drifter feltene fra kontorer i Hammerfest, Stavanger og Oslo.

Vår Energi søkte både etter ansatte offshore og ansatte på land, på kontorene i Hammerfest og Stavanger.

De har søkt etter folk innenfor et bredt spekter fra ingeniør, helse, miljø og sikkerhet, forbedring og digitalisering, internrevisjon, planlegging og teknisk offshore.

Les også

Anne Myhrvold vil gjenreise tilliten til Petroleumstilsynet

Nye prosjekter gir flere jobber

Vår Energi har en rekke prosesser og prosjekter på gang, og skal vokse utover året:

– Da vi slo oss sammen var vi rundt 800 ansatte, men vi har en del kritiske behov vi skal fylle og vi regner med at vi vil komme opp mot 900 ansatte innen utgangen av året. Det er jo veldig kjekt, sier Saunders.

Et av de store prosjektene er Balder X, der Vår Energi blant annet skal forlenge levetiden til Balder-feltet mot 2045. Totalt skal det investeres 20 milliarder kroner i videreutviklingen av Balder- og Ringhorne-feltene.

– En del av de store aktørene på norsk sokkel har jo bygget seg ned, men vi satser jo tungt. Det at vi nå har en så stor ansettelseskampanje skaper oppmerksomhet og pågangen vi har sett er veldig positiv, sier Saunders.

– Jeg tror det fremstår for mange veldig tydelig at vi satser i Norge, fortsetter Anne-Karin Kristiansen.

I tillegg til å øke antallet faste ansatte opp mot totalt 900 i år, planlegger Vår Energi også å oppbemanne med innleid personale for å kunne gjennomføre Balder X- og de andre prosjektene.

– Vi hadde rundt 150 konsulenter ved starten av året, men vi vil nok se en økning fremover i takt med oppbyggingen av Balder X-prosjektorganisasjonen, sier Saunders.

Les også

Oljebransjen håper på flere studenter: Står klar med 1.400 nye jobber i år

– Flere installasjoner og flere muligheter

For de to lederne i Vår Energi er det viktig å få inn flere unge i organisasjonen, både i sommerjobber og til lærlingestillinger.

– Hva slags studenter ser dere etter?

– Det er et spesielt fokus på tekniske fag, men vi trenger alle typer kompetanse i selskapet, sier Kristiansen og forteller at de har lærlinger både på land og offshore.

– Sammenslåingen (av Eni og Point, journ.anm.) innebærer at vi er et større selskap med flere installasjoner, at vi har flere lokasjoner og har flere muligheter. Så vi kan tilby et bredt spekter av interessante arbeidsoppgaver, sier Saunders.

Selv om aktører som Norsk Olje og Gass har vært ute og anslått at oljebransjen nå trenger flere folk, så merker ikke de to direktørene i Vår Energi en voldsom konkurranse om hodene, ennå.

– Optimismen har returnert, men det er for tidlig å si noe om mulig, fremtidig kompetansemangel, sier Kristiansen.

Her kan du lese mer om

 1. Eni
 2. Karriere
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  2000 søknader til 24 stillinger i Vår Energi

 2. Vår Energi har oljeplanene klare: Ruster opp Balder og Ringhorne for 19 milliarder

 3. Milliardkontrakt til Rosenberg-verftet

 4. Annonsørinnhold

 5. Vår Energi henter ny prosjektdirektør fra Aker Energy

 6. Betalt innhold

  Vår Energi gir Balder-kontrakt til to selskaper