Europeisk industri trapper opp produksjonskutt

Stålprodusenter og kjemikalieselskaper er blant de kraftkrevende industribedriftene som melder om ny tiltak i møte med energikrisen.

En arbeider ved et av ArcelorMittals stålanlegg i Europa, her fra Grande-Synthe nord i Frankrike.
Publisert: Publisert:

Noen av de største energiforbrukerne i Europa har nylig meldt om planer for å redusere produksjonen eller ta andre grep på grunn av de høye energiprisene, skriver Financial Times.

Stålprodusenter som ArcelorMittal, Europas største, planlegger å ta noen av sine ovner ut av bruk innen slutten av måneden. ArcelorMittals tyske virksomhet peker på at de høye kostnadene gjør det tøft å konkurrere.

I Spania har selskapet Ferroglobe stengte ned to ovner.

Les på E24+

Gass-stansen rammer tysk industri hardt

Gassleveransen fra Russland til Europa har blitt redusert kraftig siden krigen i Ukraina startet. Den viktige gassrørledningen Nord Stream 1 fra Russland til Tyskland ble stengt på ubestemt tid tidligere denne måneden. Det skjedde etter at det allerede hadde vært stanser, hvor den russiske gasskjempen Gazprom pekte på vedlikehold.

Dette har bidratt til å sende gassprisen kraftig opp gjennom sommeren, og gjort at noen europeiske industribedrifter har sett seg om etter andre energikilder.

Les også

Europeiske gasspriser skyter opp

Evonik, et tysk kjemikalieselskap, har byttet ut opp mot 40 prosent av naturgassen på sine tyske anlegg med flytende petroleumsgass, skriver Financial Times. Selskapet fortsetter også driften ved et kulldrevet anlegg.

Evonik-sjef Christian Kullman sier til avisen at produsenter står overfor en akutt priskrise, og at det vil være nødvendig å holde Tysklands tre gjenværende atomkraftverk gående.

– Vi har ikke en forsyningskrise ennå, men det er faresignaler, sier Kullman.

Les også

Putins advarsel til Europa : – Ingen gass, ingen olje, ingenting

Les også

Equinor mener kraftmarkedet trenger gigantiske garantier for å unngå kollaps

Publisert:
Gå til e24.no