Oljeselskapet OMV jekker opp storfunn i Barentshavet: Tror Wisting inneholder 440 mill. fat

Oljeselskapet OMV øker nå ressursanslaget for Wisting-funnet med 90 millioner fat. Dermed rykker prosjektet et steg nærmere å bli den neste store oljeutbyggingen i Barentshavet.

Oljeselskapet OMV
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Oljeselskapet OMV melder at selskapet nå øker ressursanslaget for Wisting-funnet i Barentshavet fra 350 til 440 millioner fat. Oppjusteringen på 90 millioner fat gjøres i forbindelse med reserveanslagene for 2018.

Hvis man gjør et grovt estimat, der man legger dagens kronekurs og oljepris til grunn, betyr dette at OMV nå har kunnet legge til olje for over 46 milliarder kroner, på toppen av ressursene som allerede lå til grunn.

– Med data fra den siste avgrensningsbrønnen og innsamlet seismisk data, har vi fått en forbedret forståelse av området og ressursene. Vi ser nå et økt potensial i Wisting-funnet, sier administrerende direktør Knut Mauseth in OMV Norge, i meldingen.

Wisting er et av tre nye felt som enten er eller trolig vil bli bygget ut i Barentshavet. Equinor er allerede i full gang med utbyggingen av Johan Castberg-feltet, mens Lundin Petroleum jobber med Alta- og Gohta-funnene sine. Fra før finnes oljefeltet Goliat og gassfeltet Snøhvit i havområdet.

– Jeg er glad for å se at estimatene fra de oppdaterte reservoarmodellene viser en betydelig økning i volumene. Wisting er et stort funn og vi har nå et mer robust business case for å modne prosjektet videre mot en utbygging, sier Mauseth videre.

Les også

OMV gjorde to gassfunn i Norskehavet: – Det er ganske stort

Vil ta konseptvalg i 2020

Wisting-funnet ble gjort i 2013 og OMV er operatør i lisensen (PL537). De eier 25 prosent, mens Equinor eier 35 prosent, Petoro 20 prosent og Idemitsu 20 prosent.

Administrerende direktør Knut Mauseth in OMV Norge

Oppjusteringen av Wisting kommer etter at selskapet i løpet av det siste året har analysert en rekke data, blant annet fra seks brønner som er boret på og rundt funnet. Selskapet skriver også at de har kombinert tradisjonell seismikk med CSEM (Controlled Source Electro Magnetic) for å optimalisere undergrunnsstudiene.

OMV og partnerne jobber nå videre med prosjektet og hvilket konsept man skal velge i utbyggingen. Per nå står valget mellom en flytende produksjonsenhet med rundt skrog (som på Goliat-feltet) eller et produksjonsskip (slik man skal ha på Johan Castberg).

I tillegg vil man ha et subsea-produksjonssystem på havbunnen med 19 produserende brønner og 15 vanninjeksjonsbrønner, ifølge OMV.

Partene venter å ta det endelige konseptvalget i 2020.

Østerrikske OMV etablerte seg i Norge i 2006 og selskapet har blant annet eierandeler i feltene Aasta Hansteen, Gullfaks, Gudrun og Edvard Grieg. Selskapets produksjon endte i 2018 på 75.000 fat per dag.

Selskapet er operatør for Wisting og Hades/Ires-funnet i Norskehavet.

Illustrasjon som viser plasseringen av Wisting-funnet til OMV i Barentshavet
Les også

– For hele leverandørindustrien i Finnmark er dette en milepæl

Les også

Aker Solutions vant kontrakt på Jotun

Les også

Lundin jekker opp reservene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Barentshavet
  2. Oljebransjen

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Kraftig hopp for mengden olje på Wisting-feltet i Barentshavet

  2. Den neste utbyggeren i Barentshavet

  3. Equinor skal ta over utbyggingen av Barentshavets neste oljefelt

  4. Equinor kaster kortene i Barentshavet sørøst: – Vi ser ikke andre muligheter

  5. – Hvis brønnresultatene er positive, så mener vi at vi har et prosjekt