Aksjonister hindrer vindkraftutbyggere på Haramsøya

Flere aksjonister blokkerte tirsdag fergekaia på Haramsøya for trailertrafikk som etter planen skulle komme med utstyr til vindkraftanlegget utenfor Ålesund.

Flere aksjonister hindret tirsdag anleggsmaskiner som skal brukes til vindkraftutbygging på Haramsøya å komme i land på Haramsøya.
Publisert: Publisert:

Det samme skjedde forrige uke. Tirsdag gjorde entreprenøren et nytt forsøk på å få maskinene til øya, skriver Sunnmørsposten. Mellom 15 og 20 demonstranter protesterer og hindrer anleggsmaskinene å komme i land på fergekaia på Haramsøya.

Politiet har hatt dialog med partene og følger situasjonen tett, melder NRK.

Det er planer om å bygge åtte vindturbiner på Haramsøya.

Også forrige uke aksjonerte vindmøllemotstanderne. Ferjesambandet ble midlertidig stengt på grunn av aktivister som sperret for trailertrafikk på Austenes.

Ventet i ti år

24. mars godkjente Olje- og energidepartementet bygging av vindkraftverket, da de opprettholdt NVEs godkjenning.

– Det var riktig nå å fatte en endelig beslutning i denne saken. Konsesjonen ble gitt for over ti år siden. Da er det på tide at både utbyggerne og lokale interesser får en avklaring. Jeg har respekt for det store engasjementet knyttet til saken. Planene som nå er godkjent innebærer endringer som tar hensyn til både miljø- og naturverdier, sa olje- og energiminister Tina Bru i meldingen.

Listhaug deltok i protester

Den tidligere olje- og energiministeren reiste i fjor sommer til Haramsøya i hjemfylket Møre- og Romsdal for å protestere mot utbyggingen av vindkraft. Selv tok hun til orde for utbygging til havs.

– Jeg mener vindmøller er noe svineri fordi det bidrar til forsøpling av norsk natur, uttalte Sylvi Listhaug til TV2.

Hun fortsatte med å si at «vi skal gjøre alt vi kan for å få stanset utbyggingen» av de ni vindmøllene på Haramsøya.

Les også

Vindmøllemotstandere hindret fergetrafikk på Austnes

Publisert:
Gå til e24.no