Taust etter møte mellom Statoil og fagforeningene

Fagforeningene og Statoil-ledelsen møttes tirsdag for å drøfte konsernets mulige brudd på informasjonsplikten. Ingen ønsker å kommentere utfallet av samtalene.

MØTTE ANSATTE: Statoil-ledelsen har tirsdag møtt de ansattes fagforeninger for å drøfte kommunikasjonen rundt den mulige utflaggingen av opp mot 1000 arbeidsplasser.
Publisert: Publisert:

Deler av Statoil-ledelsen og representanter for de ansatte var til stede i Stavanger, mens noen skal ha vært med via video fra Fornebu tirsdag formiddag. Etter møtet ønsket verken fagforeningene eller Statoil å snakke med NTB om møtet og hva som blir veien videre.

Les også: Statoil planlegge å flagge ut opp mot 1000 norske jobber

Møtet kom i stand etter at de fem fagforeningene i Statoil – Industri Energi (LO), YS-forbundene Safe og Negotia, Lederne, Tekna og Nito – anklaget Statoil for å tilbakeholde informasjon i forbindelse med mulig utflagging av opptil 1.000 arbeidsplasser innen 2020.

Fagforeningene sier Statoil-sjef Helge Lund informerte dem om at utflaggingen ville ramme maks 350 ansatte, mens konsernledelsen i skjul planla et langt større omfang. Dermed klaget de Statoil inn for brudd på avtalen mellom partene i arbeidslivet.

Statoil hevder på sin side at foreningene og de ansatte er holdt informert gjennom hele prosessen, også hva angår antall mulig berørte.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no