Kongsberg Digital kobler seg på ABB for digital skipsløsning

Kongsberg Gruppens digitale satsing fortsetter å skaffe seg internasjonale samarbeidspartnere. Med ABB på laget skal fjernovervåkning og effektivisering av skip bli enda bedre.

Cristian Corotto, direktør for digitale kundeløsninger i ABB Turbocharging, avbildet med konserndirektør Hege Skryseth i Kongsberg Digital under et videomøte.

Dominik Baur / ABB
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Kongsberg Gruppen og ABB melder at ABB Turbocharging nå skal koble seg på Kongsberg Digitals digitale plattform for skipsovervåkning og -analyse: Vessel Insight.

Det betyr at data fra utstyr levert av ABB Turbocharging kan sendes via Vessel Insight-løsningen. På denne måten kan man drive diagnostikk og analyse fra land, enten for å bistå til å løse et problem som oppstår eller se hvordan driften av fartøyet kan forbedres.

Under coronapandemien har denne type løsninger blitt svært viktige, ettersom pandemien i flere tilfeller har gjort det krevende å få fraktet ut teknikere til skip eller å skifte ut mannskap.

– Vårt mål er å gi skipseiere og -operatører muligheten til å hente ut maksimal verdi fra motordataene. Dette samarbeidet vil hjelpe oss med å levere verktøyene og innsikten som trengs for å gjøre driften bedre og virksomheten mer lønnsom, sier Cristian Corotto, direktør for digitale kundeløsninger i ABB Turbocharging.

Les også

Kongsberg Gruppen har hentet tilbake 500 permitterte: Advarer mot å tro at corona er over

Kongsberg Digital har fått en rekke viktige leverandører i maritim industri til å koble seg på deres digitale plattform. Eksempler på dette er utstyrsleverandøren MacGregor og tyske MAN.

– Partnerskap mellom store spillere er nøkkelen for å levere digitale løsninger av høy verdi til maritim sektor til en lavere kostnader og med et raskere tempo, sier konserndirektør Hege Skryseth i Kongsberg Digital.

Nyheten kommer samtidig som selskapet også kunne annonsere en global programvareavtale med oljegiganten Shell.

Kongsberg sikret seg i fjor en kontrakt for å levere en såkalt digital tvilling til Shells gassanlegg på Nyhamna i Møre og Romsdal. Nå vil Shell benytte teknologien over hele verden for å overvåke, analysere og forbedre driften på anleggene.

Les også:

Les på E24+

Bjørn Kjos’ private drama: - Unner ikke min verste fiende å oppleve det

Les på E24+

Gründere satser på havvind. Nå får de Odfjell Drilling i ryggen

Her kan du lese mer om

 1. ABB
 2. Kongsberg
 3. Digital
 4. Kongsberg Gruppen
 5. Kongsberg Digital
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Kapitalmarkedsdag i Kongsberg Gruppen: Vil vokse nesten 30 prosent på tre år

 2. Kongsberg Gruppen har hentet tilbake 500 permitterte: Advarer mot å tro at corona er over

 3. LNG-drevet oljetanker døpes digitalt fredag: Statlig milliardhjelp utløste teknologiløft

 4. Annonsørinnhold

 5. Kongsberg Maritime tildelt krill-kontrakt på 200 mill.

 6. Slik gjorde de karriere i verdensmetropolene