Oljeprisen stiger etter voldsomt fall

Publisert:

Et fat av nordsjøoljen Brent koster 20,53 dollar fatet, opp 4,07 prosent for dagen. Det skjer etter en voldsom nedgang tidligere samme dag.

Prisen var på det laveste nede i 15,97 dollar fatet onsdag. For å finne like lave nivåer må vi tilbake til november 2001, viser data fra EIA.

Den amerikanske lettoljen West Texas Intermediate (WTI) klatrer også, og prisen er opp 3,8 prosent til 13,52 dollar fatet.

Negativ oljepris

De siste dagene har det vært en kraftig nedtur i oljemarkedene, hvor det tirsdag ble en negativ oljepris på minus 37 dollar fatet for WTI-kontrakter med levering i mai. Årsaken er blant annet at oljelagrene fylles opp, og lagrene ventes å være fulle i løpet av noen uker.

– Mens Opec-kuttene vil hjelpe, er de begrenset. Det globale tilgjengelighetsbildet for lagring ser dystert ut for juni, og det er derfor vi ser at WTI-prisene faller mer for juni og juli, skriver Christopher Page i Rystad Energy i en kommentar.

Han skriver videre at Brent-oljen har blitt tilsvarende påvirket av lagringskapasiteten.

– Mye av den tomme globale lagringskapasiteten er i USA, og Brent vil det etter hvert som de fylles opp bli berørt, ettersom ekstra fat utenfor USA vil trenge å finne hjem i et marked som raskt blir mettet med olje.

Se de historiske oljeprisene (Brent Spot) her
Publisert:
Gå til e24.no