Oljemotstandere organiserer seg i Rogaland

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten drar nærmest til løvens hule når de inviterer til stiftelsesmøte for et nytt lokallag i Stavanger, i hjertet av Olje-Norge.

FOLKEAKSJON: Beskjeden er klar fra oljeghovedstaden Stavanger: Flest mulig skal overbevises om et nei - også vippepartiet Ap. Her ved Fiskebøl i Lofoten, ved en demonstrering av utleggingingen av en oljelense.

Foto: Geir Olsen VG
 • NTB
Publisert: Publisert:

Organisasjonen er imot oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja, ofte omtalt som LoVeSe, og allerede før møtet i Stavanger i slutten av måneden, skal initiativtakerne i aksjon når Arbeiderpartiet samler seg til landsmøte i helgen. De tror Ap sitter på nøkkelen til vern i nord, skriver Stavanger Aftenblad.

– Arbeiderpartiet er vippepartiet. Derfor stiller vi sterkt på landsmøtet deres i Oslo i morgen, for å overbevise flest mulig, sier leder Hans Dahle Kvadsheim i Natur og Ungdom Rogaland og Jasmin Alimari i Naturvernstudentene i Stavanger. Etter en svipptur til hovedstaden, skal de fortsette oljekampen på hjemmebane, og det er ingen enkel oppgave.

– I oljehovedstaden møter vi sterkere motstand enn andre steder, sier Kvadsheim.

– Samtidig ser vi tydelig at engasjementet og motstanden mot oljeutvinning i Lofoten øker, også i Rogaland. Det er på høy tid med et eget lokallag, sier Alimari.

Naturvernforbundets leder Silje Ask Lundberg og Wenche Cummings fra Folkeaksjonen er hovedinnledere på stiftelsesmøtet på Sølvberget Kulturhus 27. april.

Les også

Tror gigantfunn kan gi oljeboom i Alaska

Les også

Støre tror oljekompromiss vinner fram på Aps landsmøte

Les også

Ber de store partiene verne oljebransjen

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Olje og gass
 2. Lofoten
 3. Politikk

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Oljemotstandere organiserer seg i Rogaland

 2. Fagforeninger krever Aps oljestøtte

 3. Fire Ap-lag sa ja til olje-utredning utenfor Lofoten

 4. Betalt innhold

  Fire Ap-lag sa ja til olje-utredning utenfor Lofoten

 5. Betalt innhold

  Nordland Ap snur om oljeboring i Lofoten – sier nei