NOV-sjef tror ikke utvidet permittering vil stoppe oppsigelser

Oljeservicegiganten National Oilwell Varco har gått gjennom mange tøffe kuttrunder i Norge de siste årene. Forrige uke kom nok en melding om kutt.
Publisert: Publisert:

Mandag 3. august meldte oljeserviceselskapet National Oilwell Varco (NOV) at det går mot oppsigelse av 350 ansatte i Norge.

Tillitsvalgt i selskapet, Kaspar Frengstad, sa den gangen at «det kunne kanskje sett annerledes ut for oss hypotetisk sett hvis permitteringstiden hadde blitt forlenget til 12 måneder, i hvert fall for enkelte grupper».

Etter at permitteringsordningen torsdag ble utvidet til nettopp 12 måneder, har E24 spurt NOV-topp Rune Johnsen om dette vil få betytning for kuttene annonsert i forrige uke.

– Det er en evaluering vi må gjøre. Sannsynligvis vil ikke dette påvirke vår prosess, sier Johnsen.

– Men kan forlengelsen gjør kuttene mindre i omfang?

– Permittering er et midlertidig virkemiddel, og for oss så handler det om bortfall av aktivitet over en lengre tidshorisont, sier Johnsen.

Han forklarte i forrige uke at bakgrunnen for nedbemanningen er den vedvarende utfordrende markedssituasjonen, med lav investeringsaktivitet som følge av tilbudsoverskudd og lav oljepris, som igjen er et resultat av lav etterspørsel som følge av coronakrisen.

Johnsen har tidligere opplyst at nedbemanningen gjelder segmentet Rig Technology, og vil omfatte alle selskapets lokaliteter i Norge: Kristiansand, Stavanger, Molde og Asker.

NOV har vært gjennom flere nedbemanningsrunder de siste årene og har i dag rundt 1.600 ansatt i Norge.

Tillitsvalgt Frengstad ønsker ikke å kommentere situasjonen fredag formiddag før de har diskutert problemstillingen internt.

Les også

National Oilwell Varco sier opp inntil 350 ansatte i Norge

Publisert:
Gå til e24.no