Gisseldramaet i Algerie

Statoil-ansatte ute av ørkenen i Algerie

Alle Statoils ansatte i ørkenen i Algerie er snart ute. Samtidig har oljeselskapet gjenåpnet hovedkontoret i Alger etter Al-Qaidas terrorangrep mot gassfeltet ved oasebyen In Salah 18. mars i år.

TAR INGEN RISIKO: 18. mars ble flere raketter ble avfyrt mot Krechba-anlegget som Statoil og partnere driver 20 mil utenfor oasebyen In Salah i Algerie. Ingen ansatte ble skadd i angrepet, men Statoil besluttet å trekke alle ansatte ut.

Bp NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– Prosessen med å trekke alle våre ansatte ut av gassfeltene i In Salah, In Amenas og Hassi Messaoud er snart avsluttet. Sikkerheten for våre ansatte har første prioritet, sier pressekontakt Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Om kort tid vil konsernet bare ha egne ansatte til stede ved hovedkontoret sitt i Alger. Statoil og BP har bestemt at både lokale og internasjonalt ansatte ved gassanleggene i ørkenen skal trekkes ut midlertidig.

Ifølge Rostad er sikringstiltakene ved gassanleggene i landet betydelig bedret etter terrorangrepet mot gassanlegget i In Amenas i januar 2013 da 40 arbeidere ble drept, deriblant fem Statoil-ansatte.

– I tillegg er det daglige sikkerhetsarbeidet og dialogen med selskapene i partnerskapet og myndighetene styrket. Det er algeriske myndigheter som har ansvar for sikkerheten ved anleggene og i landet for øvrig. Dette må vi alltid vurdere opp mot sikkerheten for våre ansatte. Nå har det skjedd en alvorlig hendelse igjen og slik situasjonen er nå har vi besluttet å ikke erstatte ansatte som returnerer fra sine skift, sier Rostad.

Flere raketter ble avfyrt mot Krechba-anlegget i In Salah, men ingen ble skadd i angrepet som Al-Qaidas fløy i Nord-Afrika påtok seg ansvaret for.

Les også

Statoil-topp: Ingen av våre prosjekter har fribillett

Les også

Al-Qaida hevder å stå bak Algerie-angrepet

Les også

Eksperter om olje- og gassutvinning i Algerie: Attraktivt, men flere skyr risikoen

Her kan du lese mer om

 1. Gisseldramaet i Algerie
 2. Algerie
 3. Equinor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Statoil-ansatte ute av ørkenen i Algerie

 2. Statoil trapper ned aktiviteten ved anlegg i Algerie

 3. Betalt innhold

  Statoil trapper ned i Algerie

 4. Annonsørinnhold

 5. Statoil-anlegg angrepet i Algerie

 6. Al-Qaida hevder å stå bak Algerie-angrepet