Slik skal Statoil kvitte seg med ansatte

Rause sluttpakker, overgangsbonuser og pensjonspakker skal friste norske ansatte til å forlate oljeselskapet.

OUTSOURCER 209 ANSATTE: Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, har flere fristende ess i ermet for å få flest mulig av de berørte ansatte til å gå over til leverandører.

Erlend Aas
  • E24
Publisert: Publisert:

Statoil regner med å spare flere hundre millioner i året på outsourcing, og flere milliarder over en tiårsperiode.

Tidligere denne uken ble det klart at Statoil har besluttet å flytte virksomheter innen IT, eiendomsdrift og økonomi og finans til eksterne leverandører. Det utgjør 209 ansatte, hvorav 20 prosent står uten videre tilbud, mens 80 prosent får tilbud om jobb hos Statoils leverandører under tilsvarende arbeidsvilkår.

De kan se frem til lukrative overgangsordninger, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen får ansatte som tar sluttpakke inntil to årslønner, mens ansatte som godtar å bli outsourcet får inntil én årslønn i overgangsbonus.

Hvis ansatte mellom 58 og 62 år ønsker å ta ut tidlig pensjon, og motta pensjon frem til pensjonsalder tilsvarende 66 prosent av lønnen.

Tilbud om slike pensjonsordninger har vært omstridt siden Hydro-fusjonen. Men Statoil nøler ikke med å ta i bruk lignende virkemidler igjen for å gjennomføre outsourcingen på en minst mulig smertefull måte.

- Vi ser det er et virkemiddel vi vil ta i bruk der det er en god løsning for den enkelte, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. til DN.

Tillitsvalgt Per Helge Ødegård i Lederne i Statoil mener derimot at det vanskelig kan sees hvordan Statoil skal tjene penger på disse ordningene.

På sikt et det ventet at langt flere stillinger outsources. Årsaken er sviktende kapitalavkastning og forventninger om at oljeprisen flater ut.

Les også:

Mener kostnadsnivået er en betydelig utfordringStatoil: - Vi er forsinket, rett og slettStatoil om outsourcingen: - Vil spare flere hundre millioner i året- Vi er svært skuffet over StatoilStatoil flytter 209 årsverk ut av selskapet

Publisert:

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Finner fram gullpakkene igjen

  2. Statoil om outsourcingen: - Vil spare flere hundre millioner i året

  3. Statoil flytter 209 årsverk ut av selskapet

  4. Vurderer å kutte ut gratis kaffe til offshoreansatte

  5. Betalt innhold

    Statoil-ansatte truer med å sabotere samarbeid