DSB anmelder Aker Solutions etter gasseksplosjon i Stord

12 personer ble lettere skadd i en gasseksplosjon på Aker Solutions verft i Stord 29. januar i år.

Aker Solutions verft, tidligere Kværner Stord. Bildet er tatt i 2019.
Publisert:

Tolv personer ble lettere skadd i en gasseksplosjon på Aker Solutions verft i Stord 29. januar. DSB, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, har avdekket fem avvik og politianmelder selskapet, skriver NTB.

Direktoratet for samfunnstryggleik og beredskap (DSB) har gjennomført tilsyn. Utover selve hendelsen, var vedlikehold og kontroll av anlegget, avvikshåndtering og eksplosjonsvern gjenstand for granskning, skriver avisa Sunnhordland.

De fem avvikene DSB har avdekket, vurderes som så alvorlige at direktoratet politianmelder selskapet. DSB peker på mangler i risikovurderinger og vedlikehold av gassanlegget. DSB mener at selskapet ikke har rapportert om tidligere uhell og ulykker.

– Jobber med DSB og Politiet

Kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Odd Naustdal, sier i en mail at de har blitt informert om anmeldelsen etter gasseksplosjonen.

– Gasseksplosjonen 29. januar var en alvorlig hendelse, som kunne hatt et fatalt utfall. Heldigvis ble ingen alvorlig skadet, skriver Naustdal og legger til:

– Vi samarbeider tett med DSB og Politiet for å få fakta på bordet.

Kommunikasjonssjefen opplyser at selskapet har gjennomført en intern gransking.

– Når det gjelder anmeldelsen, er vi foreløpig ikkje kjent med detaljene i den utover det som er fremkommet i tilsynsrapporten. Det blir derfor vanskelig på dette tidspunkt å gi noen kommentarer til innholdet, påpeker Naustdal.

Les også

Gasseksplosjon på Aker Solutions-verft på Stord

Publisert:
Gå til e24.no