Saksøker Apple for «defekte» tastaturer

Apples «butterfly»-taster har fått lunken mottakelse for sin skrivekomfort. Men et økende antall Macbook-eiere mener tastaturene også er defekte.

Presset øker mot Apple etter lanseringen av den nye generasjonen tastaturer som i dag brukes i alle nye bærbare Macbook-maskiner.

Mange elsket de gamle tastaturene, og blant anmelderkorpset har den nye «butterfly»-mekanismen med kortere reisevei for tastene blitt refset for å være mindre komfortable å skrive på.

– Tåler ikke støv

Men et nytt gruppesøksmål mot Apple inneholder påstander av mer alvorlig art: At tastaturene rett og slett er defekte «by design».

Det siste året har klagene begynt å hope seg opp fra Macbook-eiere som har måttet skifte ut tastaturer som har sluttet å respondere, skriver Macrumors, som har fått tak i søksmålet.

I Apple-fora hevder flere at de har måttet gjøre både én og to tastaturbytter.

Søksmålet hevder at det kun kreves minimalt med støv og rusk mellom tastene før tastaturene streiker. De tåler rett og slett ikke normal bruk, hevder saksøkerne.

– Apple burde ha visst

– Enten visste Apple om defektene i butterfly-tastaturet, eller så burde de ha visst om det gjennom sin testing, før de bærbare maskinene ble solgt ut til kunder, argumenterer de.

Dette er det andre gruppeesøksmålet som kommer mot den nye tastaturtypen. Ifølge Macrumors blir disse nå trolig slått sammen til et massesøksmål.

Saksøkerne krever både erstatning og en offisiell innrømmelse fra Apple.

I USA skal Apple ha tatt 700 dollar for tastaturbytter som ikke dekkes av garantien.

En eventuell tilbakekalling kan vise seg rådyrt for IT-giganten, gitt hvor utbredt tastaturene har blitt.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå