– Selger ble sjokkert og kunne nesten ikke tro det

Denne ettromsleiligheten er totalt 14 kvadratmeter stor. Tirsdag ble den solgt for 2,5 millioner kroner.<p><b>14 KVADRAT STOR:</b> – På grunn av den gode takhøyden samt de gode løsningene som er gjort i boligen, så får man inn en god del. Trappen opp til hemsen for eksempel, er ny og spesialbygget for å ha to formål: tilgang til hems og mer lagringsplass, forteller eiendomsmegler Bjørnar Hagerup Nilssen om ettromsleiligheten på 14 kvadrat han nylig solgte i Oslo. Bilde brukt med tillatelse fra megler.</p>

14 KVADRAT STOR: – På grunn av den gode takhøyden samt de gode løsningene som er gjort i boligen, så får man inn en god del. Trappen opp til hemsen for eksempel, er ny og spesialbygget for å ha to formål: tilgang til hems og mer lagringsplass, forteller eiendomsmegler Bjørnar Hagerup Nilssen om ettromsleiligheten på 14 kvadrat han nylig solgte i Oslo. Bilde brukt med tillatelse fra megler.

Tirsdag solgte eiendomsmegler Bjørnar Hagerup Nilssen i Eiendomsmegler 1 en 14 kvadratmeter stor ettromsleilighet på Majorstuen i Oslo.

Prisantydning var satt til 1,95 millioner kroner.

Seks budgivere deltok i budrunden som stoppet på 2,5 millioner kroner.

Det gir en kvadratmeterpris på over 178.000 kroner. Til sammenligning prises gjennomsnittsleiligheten til 75.000 kroner per kvadratmeter i bydel Majorstuen, ifølge Finn.

– Selger ble sjokkert og kunne nesten ikke tro det, forteller Nilssen til E24.

– Jeg har solgt små leiligheter før, men ikke til den kvadratmeterprisen. Skal være så ærlig å si at jeg ikke så den komme.

Det var TV 2 som først omtalte salget av den knøttlille leiligheten.

– Mange vil unngå å leie

 <p><b>OVERRASKET:</b> Eiendomsmegler Bjørnar Hagerup Nilssen i Eiendomsmegler 1.</p>

OVERRASKET: Eiendomsmegler Bjørnar Hagerup Nilssen i Eiendomsmegler 1.

Nilssen tror det voldsomme prispresset på de minste leilighetene bunner i en kamp om å komme inn på boligmarkedet.

– Folk ser på det som den beste investeringen en kan gjøre og vil inn så tidlig som mulig, sier han.

– Da blir det voldsom kniving i budrundene. Det er i hovedsak førstegangskjøpere, pendlere og foreldre som ønsker å hjelpe barna sine inn på det vanskelige boligmarkedet. Det er mange som gjerne vil unngå å leie.

Fem måneder på rad med prisøkning

Tirsdag slapp Eiendom Norge tall for boligprisutviklingen i mai. De viste en sesongkorrigert økning på 1,1 prosent for landet og en økning på 1,0 prosent for Oslo.

Det var femte måned på rad med opptur, etter fjorårets korreksjon i prisene.

Nylig omtalte E24 salget av en ettromsleilighet på 16 kvadrat på St. Hanshaugen i Oslo. Denne gikk for 2,25 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på over 140.000 kroner.

Ekspertene trekker frem boliglånsforskriften som en faktor som har bidratt til å gi ekstra rift om de minste leilighetene.

Forskriftens største hinder, ifølge bankene, er kravet om at du maks kan låne fem ganger bruttoinntekten. Det betyr at 500.000 i årslønn gir deg 2,5 millioner i lån.

Men denne maksgrensen gjelder samlet låneopptak, ikke bare boliglån. Har du for eksempel 500.000 i studielån med den samme inntekten, får du i utgangspunktet bare låne to millioner til boligkjøpet.

Det betyr at pengene ikke strekker til så mye mer enn det man måtte ut med for å sikre seg for eksempel ettromsleiligheten omtalt i denne artikkelen.

I tillegg kommer konkurransen med dem som vil kjøpe små boliger for å leie ut. Det er heller ikke særlig mange av de aller minste leilighetene ute på markedet, noe som øker presset ytterligere.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå