Her har boligprisene økt mest det siste året

De siste 12 månedene har boligprisene økt med 2,0 prosent i Norge. Veksten er sterkest i hovedstaden. Sjekk ditt område nederst i artikkelen.


<p><b>STØRST PRISVEKST:</b> Boligene i Oslo er nå 4,7 prosent dyrere enn for ett år siden. Bildet viser bygging av en rekke nye nærings- og boligbygg i Bjørvika sett fra Ekeberg i Oslo.</p>

STØRST PRISVEKST: Boligene i Oslo er nå 4,7 prosent dyrere enn for ett år siden. Bildet viser bygging av en rekke nye nærings- og boligbygg i Bjørvika sett fra Ekeberg i Oslo.

Ferske boligpristall fra Eiendom Norge viser at boligprisene falt for tredje måneden på rad i november.

Boligprisene i hele landet falt i november med 1,5 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner falt prisene med 0,5 prosent.

I Oslo var fallet noe mindre, der prisene falt med 0,7 prosent i hovedstaden. Det minste fallet var dog i Asker og Bærum, den nedgangen bare var på 0,5 prosent.

– Det er klart på nedsiden av hva vi er vant med i Oslo de siste årene, men samtidig har vi hatt en kraftig prisvekst i hovedstaden, så dette er kanskje mer en normaltilstand, sier Eiendom Norge-sjef Christian Dreyer til E24.

Les også: (+) Derfor blir du forvirret av boligtallene

Svakere enn ventet

Sjefanalytiker Erik Bruce registrerer at boligprisene er svakere enn ventet for november.

– For landet er det ganske svake tall, og svakere enn ventet. Den beste forklaringen er at det er mange boliger ute for salg nå, og dessuten ferdigstilles mange nyboliger som folk skal ut av bruktboligen for. Så det er et svakere boligmarked, absolutt, sier Bruce.

Ser man på prisutviklingen de siste 12 månedene er det ingen byer eller regioner der boligene har steget mer i pris enn i Oslo.

Det siste året har hovedstaden hatt en prisvekst på 4,7 prosent, noe som gir en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 70.516 kroner.

I andre enden av skalaen ligger Bergen, der prisene har falt med 0,3 prosent de siste 12 månedene.

Hamar og Tønsberg på jumboplass

Den svakeste utviklingen gjennom november, hadde Hamar inkludert Stange som deler jumboplasseringen med Tønsberg inkludert Færder. I disse områdene falt boligprisene med 2,2 prosent i november.

Christian Dreyer mener at aktivitetsnivået har vært stabilt godt i hele 2018, til tross for en svakere prisutvikling gjennom høsten enn før sommeren.

– Så langt i år er det solgt 5 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor og det ligger an til å bli et rekordår når det gjelder antall boligsalg, sier Dreyer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå