Toppblogger saksøker etter skjeggkre-funn

Jørgine Vasstrand, bedre kjent som bloggeren «Funkygine», går til sak etter å ha funnet skjeggkre i leiligheten i Oslo. Hun krever prisavslag og erstatning på 634.000 kroner.


<p>Jørgine Vasstrand</p>

Jørgine Vasstrand

Bloggeren Jørgine «Funkygine» Vasstrand og ektemannen krever prisavslag og erstatning på 634.000 kroner, etter å ha funnet insektet skjeggkre i leiligheten sin etter boligkjøp, skriver Dagens Næringsliv.

Selgeren trodde at det var det mindre irriterende insektet sølvkre som hadde inntatt boligen, ifølge sakens sluttinnlegg.

– Skjeggkre har vært til stede i leiligheten i selgers eiertid, og vi kan ikke se at det foreligger noen rimelig grunn til at selger skulle være ukjent med dette, skriver ekteparet i sluttinnlegget, ifølge Dagens Næringsliv.

 <p>Skjeggkre.</p>

Skjeggkre.

De mener at ytterligere opplysninger ville gitt en betraktelig lavere kjøpesum, nærmere bestemt på ti prosent.

I tillegg mener ekteparet at oppdagelsen gjør at boligen var i dårligere tilstand enn det de ventet da kjøpet ble gjennomført.

Advokat for den saksøkte selgeren, Jarl Henstein, er ikke enig i påstandene fra kjøperne:

– Saksøker har ikke reklamert i rimelig tid etter at de burde ha oppdaget at leiligheten hadde skjeggkre, skriver Henstein i innlegget.

Ekteparet og selgeren møter i Oslo Tingrett neste uke, ifølge tingrettens berammingsliste. Det er satt av to dager til saken.

Vasstrand har ikke kommentert saken.

Måtte bla opp en halv million

En boligselger i Bergen tingrett ble dømt til å betale over 350.000 kroner etter at kjøperen fant skjeggkre ved innflytting.

I tillegg måtte boligselgeren betale 200.000 i advokatomkostninger, i alt over en halv million kroner.

Dommen, fra desember i fjor, illustrerer den strenge rettspraksisen som nå etableres rundt de brysomme krypene, som inntok norske hjem for noen år siden og som fører til stadig flere boligkonflikter.

Skjeggkre er ikke farlige for mennesker, og gjør liten eller ingen bygningsmessig skade.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå