Turistforening-sjefen blar opp 48,5 mill. for leilighet

Den nye Bærum-bopelen til sjefen for Den Norske Turistforening (DNT) er et kvantesprang unna de spartanske forholdene som råder i DNT-hytter i Vestmarka.


<p><b>BEDRE ENN I SKOGEN?</b> DNT-sjefens nye terrasse på 200 kvadratmeter er det ingenting å si på. E24 har ikke fått tillatelse til å vise bilder fra innsiden av leiligheten, men ifølge megler Christoffer Askjer er standarden ekstremt høy.</p>

BEDRE ENN I SKOGEN? DNT-sjefens nye terrasse på 200 kvadratmeter er det ingenting å si på. E24 har ikke fått tillatelse til å vise bilder fra innsiden av leiligheten, men ifølge megler Christoffer Askjer er standarden ekstremt høy.

326 kvadratmeter penthouse-luksus, rett ved sjøen, med fantastisk fjordutsikt – og med 200 kvadratmeter stor terrasse.

Det er vanskelig å finne haker ved leiligheten som DNT-generalsekretær Nils Øveraas og kona har sikret seg på Høvikodden i Bærum.

Kanskje er prisen den eneste: 48,5 millioner kroner. Trolig har det aldri blitt solgt en leilighet i Bærum for mer.

– Den er sjeldent påkostet og har ekstremt høy standard, sier megleren, Christoffer Askjer i Sem & Johnsen, til E24.

– Til den prisen der er det naturlig nok ikke så mye annet som kan konkurrere, sier Nils Øveraas selv i et intervju med Dagens Næringsliv, som omtalte saken først.

Oppgraderer fra rekkehus

DNT-sjefen og kona flytter inn i sin nye penthouseleilighet fra et rekkehus de hittil har bodd i på Slependen.

Den solide oppgraderingen hadde 40 millioner i prisantydning, og Øveraas har dermed bladd opp over åtte millioner ekstra i budrunden.

Megleren forklarer prisen med at leiligheten har en sjelden kombinasjon av boltringsplass, ekstrem innvendig luksus, og usjenert beliggenhet helt ute på Høvikodden.

Selv i beste Bærum er det sjelden kost, fremholder han.

– Det er ikke mange meter ned til sjøen. Og terrassen strekker seg rundt hele leiligheten, sier Askjer.

Rik på aksjer

Skogsentusiaster som nå begynner å lure på hva i all verden DNT-kontingenten deres egentlig går til, kan imidlertid puste ut:

Det er ikke som sjef i turistforeningen at Øveraas har blitt såpass bemidlet, men fra sitt tidligere yrkesliv – først og fremst som sjef for konsulentselskapet Accenture.

 <p><b>KONTRAST:</b> Her er Nils Øveraas fotografert på en av DNT-hyttene beliggende i Norefjell.</p>

KONTRAST: Her er Nils Øveraas fotografert på en av DNT-hyttene beliggende i Norefjell.

Øveraas var blant flere partnere som fikk tildelt aksjer da selskapet gikk på børs i 2001.

– De har stått og godgjort seg på New York Børsen siden da, sier han til DN, og presiserer at ligningstallene fra i fjor – som viser skattbar inntekt på åtte millioner kroner – i «stor grad» skyldes utbytte fra ulike aksjer.

Avisen oppgir selve DNT-lønnen til en million.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå