Verdien på rekkehus økte med 1,1 millioner på knappe tre måneder

Oppussingsobjektet i Økern hageby ble solgt i mai for 5,1 millioner kroner. Da boligen ble lagt ut for salg igjen i august, gikk den for hele 6,2 millioner.<p><b>OPPUSSINGSOBJEKT:</b> På få måneder økte dette rekkehuset sin verdi med over én millioner kroner.</p>

OPPUSSINGSOBJEKT: På få måneder økte dette rekkehuset sin verdi med over én millioner kroner.

24. mai i år ble et 127 kvadratmeter stort rekkehus med oppussingsbehov i Økern hageby (mellom Risløkka og Økern) solgt for 5,1 millioner – en halv million over prisantydning.

17. august ble samme bolig solgt på nytt. Denne gangen for 6,2 millioner. Med andre ord har det vært en prisøkning på 1,1 millioner kroner på knappe tre måneder.

– Vi fikk en del telefoner fra interessenter som hadde vært med i forrige salgsrunde i mai. De lurte på hvorfor prisantydningen denne gangen var satt til 5,95 millioner – 850.000 over den forrige salgssummen, forteller Anders Wekre eiendomsmegler og partner i Eie Wekre og Partnere.

Eiendomsmegler Anders Wekre i Eie.
Eiendomsmegler Anders Wekre i Eie.

– Og jeg må innrømme at jeg sikkert ville spurt om det samme, dersom jeg befant meg i samme posisjon, legger han til.

– Undervurdering av forrige megler

Åtte stykker møtte opp på visning på rekkehuset, og ytterligere ti registrerte seg som interessenter på nett. I budrunden sto det til slutt igjen tre stykker, kan megleren opplyse om.

Riktignok er det ville tilstander i boligmarkedet i Oslo, men det er vanskelig å forstå hvordan prisøkningen kunne bli så formidabel på så kort tid.

– Markedet har nok blitt bedre også, men det er ikke blitt mye bedre som verdiøkningen på 1,1 millioner tilsier, sier Wekre.

Eiendomsmegleren sier at han ikke ønsker å snakke stygt om konkurrentene, men antyder at megleren som forrige selger hadde brukt, muligens hadde undervurdert mulighetene som fantes i boligen.

Wekre mener også at timingen var optimal for å gjøre et godt salg nå, ettersom det ikke er så mange boliger ute på markedet ennå, samtidig som kjøpergruppen har begynt å vende tilbake til hverdagen igjen.

Søkt om utvidelse

En annen viktig forskjell fra mai til august, er at selger i mellomtiden har søkt om en utvidelse av rekkehuset som fører til 4–5 kvadratmeter ekstra i form av ekstra soverom, der balkongen er i dag.

Søknaden om å utvide er ikke formelt godkjent i plan- og bygningsetaten, men styret i borettslaget har gitt sin godkjenning, og boliger i naborekken har gjennomført nøyaktig samme utvidelse.

Det er selger som bekoster utvidelsen, men kjøper må selv legge gulv og male i den nye delen, i tillegg til å gjøre det resterende oppussingsarbeidet i boligen.

 <p><b>INVESTERING:</b> Kjøper har sett på rekkehuset som et rent investeringsobjekt, og fikk en usedvanlig høy verdiøkning på knappe tre måneder.</p>

INVESTERING: Kjøper har sett på rekkehuset som et rent investeringsobjekt, og fikk en usedvanlig høy verdiøkning på knappe tre måneder.

– Rent investeringsobjekt

– Boligen ble kjøpt i mai som et rent investeringsobjekt av en av mine faste kunder. Den opprinnelige tanken var å pusse opp, for så å selge det igjen. Men etter en dialog med meg, ville han gjøre et nytt forsøk i markedet, og da bruke en spissformulert markedsføring av mulighetene som objektet har, forteller Wekre.

– Man kan vel si at selger her har maksimert gevinsten?

– Ja, man kan vel si det sånn, sier Wekre.

– Fullt av lignende historier

Megleren som solgte rekkehuset i mai, Marius Holm, skriver på sms til E24 at han ikke kan si annet enn at folk er desperate etter å kjøpe bolig i dette markedet.

– Det var budrunde i mai, og det endte flere hundre tusen over prisantydning, sier Holm, som siden mai har sluttet som eiendomsmegler i DNB.

– Nå tilfører selger større areal til boligen, noe som er et vesentlig moment for en høyere pris. Markedet har også skrudd seg opp etter mai, legger Holm til.

Han påpeker videre at Oslo nå er full av historier om boliger som blir solgt for én million over prisantydning.

– Så denne historien er ikke unik, men jeg forstår at overskriften kan virke oppsiktsvekkende.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå