Nyboligsalget i Oslo faller 35 prosent

Det bygges mer enn på lenge, men salget faller betydelig i hovedstaden.


<p><b>BYGGES:</b> Her er heisekraner er med på utbygging av området bak operaen i Oslo. Det skal bli nytt hovedbibliotek, nye kontorbygg, boliger og studentboliger.</p>

BYGGES: Her er heisekraner er med på utbygging av området bak operaen i Oslo. Det skal bli nytt hovedbibliotek, nye kontorbygg, boliger og studentboliger.

Ifølge Boligprodusentenes Forenings statistikker falt salget av nye boliger i Oslo med 35 prosent i første kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor, skriver Finansavisen.

– Vi ser at salgstakten ikke er like høy som i fjor. Markedet har roet seg noe, Det er ikke lenger helt Texas, sier leder for DNB Eiendom Nybygg i Oslo og Akershus, Eirik W. Frøtlog til Finansavisen.

Sjef i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, tror ikke at fallet skyldes innstrammingen i boliglånskravene. Han viser til at salget var veldig sterkt i starten av 2016 og at mange prosjekter er satt i gang. 

I hele landet økte salget av nyboliger med 3 prosent.

Men det bygges mer. Byggingen av nye boliger har økt med hele 37 prosent i første kvartal.

– Vi må tilbake til 80-tallet for å være på et så høyt igangsettingsnivå, sa Jæger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå