Dette er Norges ti dyreste boliger

De ti dyreste boligene i Norge akkurat nå koster alle 30 millioner kroner eller mer.

1: Konglungen i Asker - 45 millioner kroner.
1: Konglungen i Asker - 45 millioner kroner.

Boligprisene når stadig nye høyder her til lands, men i øverste prisklasse går det noe tregere.

Noen av praktboligene som ligger ute akkurat nå har vært på markedet en stund. Men det skyldes ikke at rike nordmenn har for lite penger, skal man tro Miguel Vivot Sørholt, megler og daglig leder i Privatmegleren Residence.

- For 2011 spådde jeg for mine ansatte at 2011 ville bli et «time bankruptcy»-år. Folk har mer penger enn tid. Og det har skjedd. Flere av eiendommene er ganske spesielle, og flere vil kanskje kjøpe en ferdig bolig etter deres smak, istedenfor for å pusse opp – folk har rett og slett ikke tid til det, sier han til E24.

Sørholt er megler for tre av eiendommen på listen over de ti dyreste på Finn.no. Han tror de med dype lommebøker vil endre en del av markedet fremover, nettopp fordi boligene som ligger ute i dette segmentet er så spesielle.

LES OGSÅ: Boligprisene fortsatte opp i august

- På en annen side vil vi se mer av de som river boligene etter at de har kjøpt dem. Det er billigere enn å fikse på et hus som trenger det, forklarer Sørholt.

E24 har snakket med flere av eiendomsmeglerne som har eiendommer på topp-ti-listen, og de påpeker det samme som Sørholt - det er vanskelig å selge boliger i dette prissegmentet, fordi boligene er så spesielle.

LES OGSÅ: Nå kan du binde renten på 5% - resten av livet

Her er utvalget

Har du rundt 30-40 millioner på bok, er dette hva du kan få for pengene akkurat nå:

1. Kongelungen/Munkesletten i Asker kommune / Oslofjorden - 45 millioner:

Enebolig på 386 kvadratmeter, bygget i 1884, med beliggenhet i Oslofjorden.

Denne skifter trolig eier snart, ifølge eiendomsmegleren.

- Responsen har vært veldig bra. Vi ligger i budforhandlinger nå. Men kan ikke si noe om prisen. Men det er klart det ligger i det sjiktet, sier partner i eiendomsmegleren Nordvik & Partners, Nils O.M Nordvik til E24.

2. Ullernåsen i Oslo - 40 millioner:

Luksusboligen på 660 kvadratmeter skal ifølge Nettavisen tilhøre Aase Marie Schmedling Moltzau, som er gift med skipsreder Ragnar Moltzau jr. (70).

Rederfamilien er tvunget til å selge boligen etter at de ikke klarte å betjene betalingene for to passasjerferger som skulle bygges i Polen.

«Eiendommen ligger skjermet til på en høyde med en fantastisk og unik utsikt over Oslo med havnebassenget. Meget solrikt og barnevennlig», heter det i annonsen.

Advokat Torolv Sundfør, som forestår salget, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

3. Landøya, Nesbru i Asker - 40 millioner:

- Rett og slett en spesiell eiendom. Det er et kulturminne, så den kan ikke rives. Så eiendommen har ligget ute en stund, sier Sørholt i Privatmegleren til E24.

4. Aker Brygge i Oslo -  39,5 millioner:

For 39,5 millioner kroner kan du sikre deg en av de mest spesielle boligene på listen.

«En av Norges mest eksklusive leiligheter, bygget som en villa på toppen av DNB NORs hovedkontor på Aker Brygge. En meget velutrustet, solrik og helt usjenert leilighet uten gjenboere med panoramautsikt over innseilingen til Oslo havn. Slike objekter selges aldri i Norge».

5. Husøy i Tønsberg kommune - 39 millioner:

Denne eiendommen består av hovedhus, to gjestehus, to doble garasjer, svømmebasseng, tennisbane og bryggeanlegg på en 8,5 mål stort tomt.

6. Frogner i Oslo - 39 millioner:

Villaen, som er 729 kvadratmeter stor, ligger på en 1,6 mål stor tomt like ved Bygdøy Allé i Oslos ambassadestrøk. Huset ble bygget i 1911.

7. Nesøya i Asker - 36 millioner kroner:

- Vi har noen interessenter - det drypper innom. Men det er en meget spesiell bolig, sier Carl Fredrik Solli, daglig leder i Privatmegleren Solli & Partnere.

Huset ligger på en odde med 170 meter strandlinje på Nesøya i Asker kommune, like vest for Oslo.

8. Frogner i Oslo - 32 millioner:

Eiendommen ligger i Halvdan Svartesgate (ring 2) mellom Drammensveien og Frognerparken.

9. Berg/Ullevål i Oslo - 30 millioner:

Denne boligen på 407 kvadratmeter ble bygget i 2007 og ligger innenfor ring 3 i Oslo, like ved Ullevål stadion og populære Ullevål Hageby.

10. Gråkammen/Vettakollen i Oslo - 29,5 millioner:

Villaen fra 1918 er på hele 825 kvadratmeter og har ikke mindre enn 21 soverom. Ifølge annonsen kan underetasjen alene leies ut for 50.000 kroner i måneden.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå